dimecres, 31 de maig del 2023

Breus comentaris (31)



Com he fet en articles anteriors, utilitzo aquest títol de "Breus comentaris" per expressar plantejaments curts, però de temes que entenc suficientment interessants com per parlar d'ells.

L'anterior Breus cometaris el vaig fer el 30 de novembre de 2022. Podeu accedir a aquell article des d’aquest enllaç.

El primer comentari d'avui, curiosament,  també és sobre l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en aquest cas la que és va produir el passat dissabte 27 de maig.

Resulta que en moltes coses la historia es repeteix, les circumstancies no són exactament iguals però hi ha moltes situacions molt semblants (canvis de membres de la junta, problemes amb els reglaments, etc.).

També es repeteix el tema que a dia d'avui, al web de la FCE no s'ha fet cap comentari sobre aquesta assemblea. L'acta de la anterior assemblea la FCE van trigar mesos en publicar-la, espero que en aquesta ocasió siguin més diligents.

Si voleu tenir informació sobre l'assemblea, podeu accedir des d'aquest enllaç, al vídeo que Xarxa de mat va fer el mateix dia 27 de maig. El programa va estar portat per l’Enric Garcia que va entrevistar al Toni Ayza (tots dos van estar a l'assemblea).

Imatge: Xarxa de Mat

El segon comentari va sobre la Delegació de Barcelona de la FCE. El seu delegat, l'Ivan Marina, el meu parer és que està fen una bona tasca.

Però es tindria que solucionar un tema que tenen al seu logotip.


Si us fixeu, al mapa de la Delegació de Barcelona, falta una comarca, en concret la Comarca del Moianès.

En fi, crec que aquesta mena d'errors no es tindrien que produir.

El tercer comentari es sobre unes informacions que he sabut escoltant el vídeo. A l'assemblea es va dir que la participació femenina al llistat de jugadors i jugadores, és de poc més d'un 7%. També es va presentar a la nova responsable d'aquet àmbit, la Marina Ponsa. Des d'aquest blog li desitgem una molt bona tasca.

Un 7% de dones als nostres escacs són realment unes dades molt minses i preocupants. Però si mirem el “got mig ple”, podem veure que es un camp amb un nivell de creixement molt gran (òbviament, des de la FCE i molt especialment des del clubs, es tenen que fer les coses molt millor).

En aquest sentit, m'ha cridat l'atenció aquestes dues propostes:

Imatge: C.E. Tres Peons

Imatge: C.E. Catalonia-Joviat

Alguns clubs, sembla que ja estan treballant aquest important tema. Altres segueixen estan al segle XX. Hi ha 65 clubs a Catalunya sense cap dona, un fet totalment inamissible. 

Salut i escacs,