dimecres, 30 de novembre del 2022

Breus comentaris (30)



Com he fet en articles anteriors, utilitzo aquest títol de "Breus comentaris" per expressar plantejaments curts, però de temes que entenc suficientment interessants com per parlar d'ells.

El primer comentari és sobre l'assemblea de la Federació Catalana d’Escacs que és va produir el passat dissabte 26 de novembre.

El primer que tinc que comentar és que a dia d'avui 30 de novembre pel matí encara al web de la federació no s'ha publicat res de com va anar aquesta assemblea. Després de quatre dies, realment poc explicable com tracten la comunicació aquesta gent.

Curiosament, la informació no oficial ens ha arribat per part de l'expresident, el Toni Ayza, al seu web. Podeu seguir els seus comentaris des d'aquest enllaç

Per la meva part i esperant que hagi algun comunicat oficial, tan sols que el que m'ha cridat més l'atenció és que en les pròximes setmanes hauran força canvis en les responsabilitats de la Junta Directiva de la FCE. Tot fa pensar que ha hagut problemes en el sentit de “mal rotllo” amb alguns membres de la junta i que ara es vol buscar solucions. Però, temps al temps, esperem que des de la federació donin alguna explicació.    

Foto: AjedrezND

El segon comentari va dels meus, els veterans de més de 65 anys. Campionat del Món de Veterans +65 a Assisi, Itàlia.

José Luis Fernández subcampió del Món de Veterans!. El Gran Mestre Espanyol ha aconseguit a Assisi, Itàlia, el segon lloc al Mundial Individual, que va guanyar el Gran Mestre anglès John Nunn. José Luís Fernández, suma un altre gran resultat al seu palmarès; ja que és el vigent Campió d'Espanya de la categoria. Bon resultat també del Mestre Internacional català Joan Pomes, que ha finalitzat en novena posició. Enhorabona a tots dos!!

Foto: FEDA

Foto: FEDA

El tercer comentari és per un fet excepcional dels escacs espanyols. Campionat del Món de seleccions absolutes 2022 a Jerusalem, del 19 al 26 de novembre; Espanya ha estat medalla de bronze! Després d'un disputadíssim i emocionant matx per la tercera plaça contra la Selecció Índia, jugat a doble volta i que va finalitzar amb dos empats 2-2, Espanya s'ha imposat al matx de desempat, una sola partida a ritme blitz, 3+2, guanyant per un clar 3-1. Amb aquesta medalla, Espanya obté la millor classificació de la història.
Foto: FEDA

Foto: FEDA

Imatge: web del torneig

Podeu accedir al web oficial del torneig des d'aquest enllaç

Tres articles tractats molt per sobre, però crec que donen una bona informació.

Salut i escacs,