diumenge, 7 de juliol del 2024

XXIV Obert Internacional Sant Martí 2024


El temps passa molt ràpidament, si ja sé que ho dic molt sovint, però per sort o per desgracia això és una realitat.

Sembla que fa poc que va acabar el XXIII Obert Internacional Sant Martí 2023, i ja estem a les "portes" del següent.

A falta de poc menys d'una setmana torna l'Obert Internacional Sant Martí. Les inscripcions encara estan obertes i si no esteu inscrits, us animo ha jugar aquest, cada cop millor, torneig.

 


El Jordi Repiso director del torneig.


El Pablo Castillo, "anima" del torneig, i la Mireia Ramón responsable d'un molt bon equip arbitral.


Us passo la informació bàsica:

El torneig és obert a tots els jugadors que tinguin llicència de la FIDE. S'aplicarà el sistema suís holandès a nou (9) rondes, fent servir el programa informàtic Swiss Manager, formant dos grups: A i B. El torneig pertany al XX Circuït Català d'Oberts Internacionals d'escacs 2024 de la Federació Catalana d'Escacs. La normativa sencera del Circuït es pot trobar al web http://escacscircuit.cat

Es realitzaran dos grups:

Grup A: vàlid per a Elo FIDE, FEDA , FCd'E i per normes internacionals amb un elo mínim de 1950 Elo FIDE (llistes de l'1 de juliol de 2024). L'organizació es reserva el dret de poder otorgar targetes d'invitació a jugadors amb menys Elo. Els jugadors que estiguin registrats a la FIDE com espanyols deuran tenir llicència FEDA activa.

Grup B: vàlid per a Elo FIDE, FEDA i FC'E. Obert a tots els jugadors amb un Elo FIDE màxim de 1949 (llistes de l'1 de juliol de 2024 de la FIDE). Els jugadors que estiguin registrats a la FIDE com espanyols deuran tenir llicència FEDA activa.

Es jugaran 9 rondes durant nou dies consecutius, del 13 (dissabte) al 21 (diumenge) de juliol de 2024, ambdós inclosos. El local de joc serà el Centre Cívic Sant Martí: carrer Selva de Mar 215 (C.P. 08020) de Barcelona, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda igual que els serveis. Les sales de joc tindran climatització i/o aire condicionat.

Les sessions de joc començaran a les 16:30 h. pels dos grups. A excepció de l'última ronda que es jugarà el diumenge 21 de juliol pel matí a partir de les 09:30 hores. El control de temps serà pels dos grups de 90 minuts a finish més 30 segons d'increment per jugada feta.

Les inscripcions es poden fer fins el divendres 12/07/2024 a les 22:00 hores, moment que es tancarà la inscripció, als telèfons següents:

669 13 12 16 Evarist Pérez De 18:00 a 22:00 hores TITULATS –ENGLISH

661 16 83 79 Eduard Arilla De 18:00 a 22:00 hores

676 20 48 33 Pablo Castillo De 10:00 a 22:00 hores

Així mateix, la inscripció es pot formalitzar omplint el formulari des d'aquests enllaços: 

Formulari en català

Formulari en castellà

Formulari en anglès

Formulari en francès

Si feu la inscripció via web, aquesta no es considerarà formalitzada fins que no rebeu un correu electrònic de confirmació. L'organització es reserva el dret d'admissió o d'anular una inscripció.

L'absència no justificada a qualsevol ronda implicarà la retirada immediata del torneig sense cap reemborsament. Els descansos sol·licitats pels jugadors es puntuaran amb 0 punts, podent-ne demanar un màxim de 2, sempre que avisin als àrbitres durant les sessions prèvies. Un tercer bye suposarà la retirada del torneig. 

Per establir la classificació final, els empats a punts es resoldran fent servir els següents desempats fent un sorteig dels dos primers desempats:

Buchholz total amb ajust FIDE d'un jugador virtual;

Buchholz mitjà amb ajust FIDE d'un jugador virtual.

En cas de persistir l'empat s’aplicarà per aquest ordre els següents: 3) el resultat particular, 4) la perfomance recursiva i 5) sorteig.

Es constituirà un Comitè de Competició format pel director del torneig i 4 jugadors seleccionats durant la 1ª ronda de joc. Les decisions arbitrals podran ser apel·lades per escrit a aquest Comitè abans que finalitzi la sessió diària de joc. Les seves decisions seran definitives i inapel·lables. Hi haurà fulles de reclamació de la FCd'E a disposició dels jugadors.

És obligatòria l'assistència dels jugadors premiats a l'entrega de premis per recollir els premis corresponents (hauran de portar el DNI, NIE o passaport). Tots els premis es pagaran descomptant la retenció legal vigent. Els premis no es reparteixen ni s'acumulen entre els empatats a punts. No és pot acumular un premi de la classificació general i un tram. Si a un jugador li corresponen dos incompatibles, la direcció del torneig li assignarà el de més valor econòmic i si fossin del mateix valor econòmic la direcció del torneig li assignarà el que cregui convenient. Per determinar els premis dels trams es farà servir l'Elo FIDE, tant al grup A com al grup B.

Els temps per declarar perduda una partida per incompareixença serà d'una hora des de l'hora oficial d'inici de la ronda corresponent.

Es retransmetran per Internet les partides dels primers taulers.

El lliurament de premis es farà al Centre Cívic Sant Martí un cop acabada la darrera ronda, el diumenge 21/07/2024.

Les graelles són propietat de l'organització. Els participants, o els seus tutors legals en el cas dels menors d'edat, autoritzen a ser registrats i/o fotografiats amb finalitats informatives i/o de promoció del propi i futurs tornejos de l'organització. També autoritzen la publicació de les seves dades personals en els diferents mitjans que l'organització consideri oportú per a la necessària difusió i informació de l'esdeveniment.

Està prohibit fumar a la sala de joc, inclòs cigarrets electrònics, anàlegs i/o succedanis; així com fer ús de telèfons mòbils o qualsevol aparell electrònic de comunicació, ja sigui passiva o activament, aplicant-se la normativa FIDE respecte a aquesta situació.

Podeu consultar les bases completes des d'aquest enllaç

Com ja és una tradició, els organitzadors del torneig, dins de les dates del torneig principal, un torneig a ritme Blitz.

En aquest cas està previst que sigui el dia 20 de juliol durant el matí.

Podeu accedir al formulari d'inscripció des d'aquest enllaç

En fi, un any més els responsables del Club d'Escacs Sant Martí organitzen aquest torneig internacional, i any rere any cada cop les instal·lacions i tots els detalls estan millor, per a que els participants gaudeixin d'aquest joc/esport que ens apassiona.

Salut i escacs,