dissabte, 1 de juliol del 2023

VII Torneig Femení Sant Martí 2023

 

Avui, 1 de juliol, als locals del Club d'Escacs Sant Martí, s'ha jugat el VII Torneig Femení Sant Martí.

Després d'algun temps que no s'organitzava aquesta mena de tornejos, aquest any s'ha tornat a fer aquest tipus de torneig.

Després de la pandèmia i sobretot a partir del “boom” de la sèrie de Netflix "Gambit de Dama", un percentatge important de dones es van interessar pel nostre esport. No obstant això, el percentatge de llicencies federatives no ha estat gaire superior a abans de la pandèmia.

Com es possible això? Pel que fa al nostre club, el Club d'Escacs Sant Martí, vam tenir un inclement de sòcies i moltes van tenir interès amb les classes que dona el Manel Riera a persones de nivell principiant, es a dir que havia i hi ha un interès en progressar en moltes persones d'aquest col·lectiu.

Però la majoria no dona el pas de federar-se. És per això de la importància de tornejos com aquest o similars.

La veritat que el torneig, en el sentit de les meves últimes paraules, ha estat força bé. Les participants s'han trobat còmodes (un primer, però important pas), han sabut competir i han, crec, gaudit dels escacs (altre pas també important).

L’artífex de tot això ha estat el Jordi Sabater, un autèntic mestre en saber portar aquests tipus de competicions.

El torneig ha estat una fase prèvia (semi rapides) tipus lliga en dos grups i després un play off a ritme blitz on s'enfrontaven la primera contra la primera de l'altre grup per a decidir la primera i segona posició del torneig, les segones per decidir la tercera i quarta posició, i així totes les altres posicions.

Aquests són els resultats dels grups:

El Play Off ha estat aquest:

Us passo unes fotos:















Si voleu veure més fotografies podeu entrar a l'àlbum que he fet del torneig, des d'aquest enllaç.

Un torneig com aquest, que pot ajudar a crear afició entre un col·lectiu com són les dones, que malauradament dins dels escacs a casa nostra està en precari, em sembla una gran iniciativa.

Salut i escacs,