divendres, 1 de gener del 2021

2021

2021 un nou any. Com sabem, és un any dividit en 12 mesos constituïts per un total de 365 dies. Aquest és el calendari Gregorià, que utilitzem en el món occidental, però la veritat és que diferents cultures es regeixen pels seus propis calendaris, en les quals l'any nou se celebra en dates diferents a l'1 de gener.

En aquests moments al calendari xinès estem a l'any 4718, al calendari musulmà a l'any 1442, al calendari hebreu estem a l'any 5781 i al calendari budista estem a l'any 2562. Com podeu veure, els occidentals no som els únics en poblar la terra, això si, ens pensem que som el melic del món.

He fet aquesta introducció per recalcar que avui no estem, pel sol fet d'estar en un altre any, millor que ahir i que els mals de l'any 2020 encara no estan solucionats.

Imatge: WhatsApp

Òbviament, l'aparició de les vacunes ens canvien el paradigma que teníem fins ara i ens donen una gran esperança del final de la pandèmia. Però també està clar que això no serà immediat i que encara ens queden mesos de patiment.

Imatge: Público (Veronica Monton)

Imatge: Público (Veronica Monton)

Imatge: Ajedrezconhumor (Wadalupe)

No obstant això, com les coses toquen quan toquen, us desitjo un any ple de felicitat (els desitjos són lliures, no?).

Imatge:elpais.cat

Imatge: Facebook

Imatge: hoteljaimeprimero.com

En fi, en el que pertoca als escacs, desitjo que el més aviat possible puguem jugar de manera presencial sense mascaretes i sense por.

Salut i escacs,