dijous, 7 de gener del 2021

Em prenc un respir


En aquest article podria seguir parlant de la pandèmia i la seva preocupant progressió, també podria parlar de les difícils possibilitats de que el Campionat de Catalunya per equips comenci el mes d'abril. Però no, donem temps al temps i aquest article l'he plantejat com un parèntesis o com diria cert anunci ens prendrem un respir.

Diuen que la música amansa les feres, no estic en condicions de saber si això és veritat. Ara bé, el que si sé és que la música és un art meravellós que ens pot portar molt a prop de la felicitat.

Trobar cançons en que els escacs formen part de la temàtica no és gaire fàcil, aquí us passo sis de diferents temàtiques, espero que si no totes algunes us puguin agradar.  

Del musical Chess des de l'any 1984 fins el 2020 s'han fet múltiples representacions us passo un fragment de la que és va fer a Londres l'any 2018.





A l'any 2020 es va fer una versió rusa a Moscou del musical Chess. Podeu escoltar aquest fragment.





Us passo dos vídeos de la cantant xilena Juga Di Prima, dues cançons de temàtica d'escacs.








Canviant de temàtica musical, aquest és un vídeo més atrevit.





Encara més atrevit és aquest altre vídeo, pels qui els agradi aquest tipus de música.





Sis cançons, no està malament tenint en compte que no hi ha gaires músics que estiguin per la llavor de cantar sobre la nostra afició.

Bé, aquest article ha estat un impàs dins la temàtica d'aquest blog. La propera setmana miraré de fer un article més adequat dins del que us tinc acostumats.

Salut i escacs,