dimarts, 8 de novembre del 2022

Campionat d'Espanya de Veterans


El Campionat d'Espanya de Veterans s'ha celebrat a Altea (Alacant) entre els dies 29 d'octubre i 6 de novembre, comptant amb la participació de 208 jugadors. El campionat (en realitat campionats) s'ha desenvolupat a l'Hotel Cap Negret, dividits en dos grups (+50 i +65).

Com he comentat en més d'una ocasió anteriorment, a mi designar com a veterà un senyor de poc més de 50 anys em sembla que no és de “rebut”; em sembla que és més correcte la situació anterior de +60 en un sol grup. Però això és, des de fa ja alguns anys, una directriu de la FIDE (suposo que per tenir més gent per omplir els hotels que fan de seu) que totes les federacions han acatat.

En fi, anem a relatar el que ha estat aquest campionat. El Mestre Internacional Luis María Campos Gambutti s'ha proclamat campió a la categoria +50 sumant un total de 7,5 punts. Amb els mateixos punts, ha finalitzat el Mestre Internacional José Candela Pérez com a segon classificat, i amb 7 punts, Francisco Carrera Pérez, que ha completat el podi.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Podeu consultar la classificació final d'aquest grup des d'aquest enllaç.

El meu amic i company del Club d'Escacs Sant Martí, Evarist Pérez, ha aconseguit una meritòria sisena posició.

Foto: FEDA

A la categoria +65, el Gran Mestre José Luis Fernández García, amb 7,5 punts, s'ha alçat amb el campionat. Marcos Lorenzo Duran ha ocupat la segona plaça i el Mestre Internacional català Joan Pomes Marcet ha estat el tercer classificat, tots dos amb 7 punts.


Foto: FEDA

Foto: FEDA

Podeu consultar la classificació final d'aquest grup des d'aquest enllaç.

Pel que he pogut llegir i parlar amb persones que han estat, el torneig ha estat un èxit, tant per l’organització competitiva, com per les condicions logístiques, es ha dir les condicions que van trobar a l'hotel. Un hotel de categoria, amb unes condicions molt bones.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Vull incidir en la bona participacions de jugadors catalans, Catalunya va aportar un total de 30 jugadors.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA


Podeu saber quins jugadors són i quants punts han fet, entrant en els següents enllaços:

Jugadors catalans +50, enllaç.

Jugadors catalans +65, enllaç.


Us passo unes quantes fotos d'alguns d'aquests companys.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA


Foto: FEDA

 

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Per finalitzar la pregunta ha de ser: per què el Campionat de Catalunya de Veterans té tanta poca participació? (donant-se el cas que tenen que posar en un sol grup els +50 i els +65). La veritat és que aquesta pregunta se la tindrien que fer des de la FCE.

Em consta que l'amic Jaume Bosch sempre ha fet el que ha estat a la seva mà perquè tot estigues el millor possible. Però des de la FCE no s'ha fet gaire bé; per començar aquest any la difusió ha estat molt ajustada al començament de la competició, es a dir, la difusió tard i malament. Tampoc els hotels dels últims anys han estat a l'alçada dels que ofereixen al campionat d'Espanya.

He posat aquestes dues coses, que són fonamentals, però hi ha unes quantes més que me les guardo.

No vull acomiadar-me sense comentar que en els mandats del Toni Ayza, en general els hotels que es van utilitzar per a aquests campionats van ser força millors.

Potser el tema dels veterans es tindria que tenir més en compte des de la FCE (després de molts mesos de les eleccions, encara no n'hi ha Delegat de Gent Gran). Queden encara bastants mesos per al proper Campionat de Catalunya de Veterans i des de la FCE tindrien de començar a treballar-lo ja, i no deixar-ho per a última hora com ha passat últimament.

Salut i escacs,




2 comentaris:

Jaume Viñals Rioja ha dit...

Hola Roger,

estic d'acord amb tot el que dius del Campionat d'España de Veterans. T'has informat bé. Realment ha estat un bon torneig, amb un bon ambient, i un bon entorn.
El que no entenc és el silenci de web de la FCE al respecte. Més quan participaven, representant i suportats per aquesta pròpia federació, els vigents Campions de Catalunya de Veterans (En Lluis Parals i en Ricardo Palacín). I, entre d'altres coses, s'han produit fets tan insólits i memorables com que s'hagi publicat una partida del torneig al diari El País (obra del nostre benvolgut Emili Simón).
Vaja que hi ha per sentir-se "ninguneados"

Una abraçada,

Jaume Viñals Rioja

Roger Salvo ha dit...

Hola Jaume, és una alegria saber de tu.

Doncs si, és alarmant el poc interès que la FCE té pels veterans.

Una abraçada amic,