dimecres, 14 de juliol del 2021

Breus comentaris (26)


Un nou "breus comentaris", com sabeu utilitzo aquest format per comentar temes que em semblen interessants des d'un format ràpid.  Però abans de començar, voldria fer referència  a l'article anterior a on comentava que tenia tots els Informators menys l'últim però que el tenia demanat, doncs comentar que ja el tinc, ja tinc l'Informator 148.

Ara si, anem als temes que vull tocar en format breus comentaris.



Imatge: FCE

El primer comentari va sobre la polèmica sorgida de si el proper setembre té que començar o no el Campionat de Catalunya per equips. La veritat que l'enquesta que fa algunes setmanes es va dir que estava fent la Federació Catalana d'Escacs preguntant als clubs el seu parer en aquest sentit, veient l'evolució de la pandèmia els últims dies a Catalunya, francament, aquesta enquesta, a dia d'avui, ha quedat fora de joc. Tal i com estan les coses de la pandèmia en aquests moments, es fa difícil imaginar que en dos mesos aproximadament pugui començar aquest campionat tan multitudinari, el que mou més jugadors dels que es fan a Catalunya.


Imatge: 8x8

El segon comentari és sobre l'entrevista que li va fer l'Abel Segura al "Pepo" Viñas, President de la Federació Catalana d'Escacs, al programa 114 del “8x8” de Radio Kanal Barcelona.

Foto: 8x8


Francament, una entrevista a on el "Pepo" es va trobar a "territori Comanxe" i, com era d'esperar, l'Abel "va tirar amb bala".

Imatge: Escola d'Escacs de Barcelona

 He de dir que després d'escoltar al "Pepo" unes setmanes abans al programa "Cooltura Escacs" a on se'l va preguntar per temes similars i que el president es va trobar com a casa seva ja que les preguntes les va fer el Pere Reginaldo, vicepresident a la federació; curiosament, en aquella entrevista les paraules del "Pepo" Viñas no em van convèncer gaire, però la seva actuació al programa “8x8” m'ha semblat brillant, dominant la situació amb arguments i deixant la seva postura molt clara per sobre de desqualificacions.

Imatge: Escola d'Escacs de Barcelona

Potser el "Pepo" és com aquells equips de futbol que juguen millor a camp contrari que a camp propi, si em permeteu la broma.


Imatge: FCE

El tercer comentari va per fer palès el mèrit que tenen les federacions i els clubs que han organitzat campionats presencials amb molts participants; que els escacs presencials vagin tornant poc a poc està molt bé. Òbviament, aquesta felicitació és pels que ho han fet amb totes les mesures de seguretat; com això no ho podem assegurar del tot, doncs direm igual que el que posava a la "Cartilla militar" dels que vam fer la mili "valor: se le supone".

Gran esforç en una situació adversa del Club d'Escacs Llinars i del Club d'Escacs Platja d'Aro, això sempre es té que valorar i reconèixer.

Salut i escacs,