dimecres, 2 de desembre del 2020

Terratrèmol


Els terratrèmols potents tenen uns efectes demolidors, en això se semblen a la pandèmia que estem patint.

La diferencia és que els terratrèmols passen molt ràpidament (incloent les repliques) i les grans pandèmies triguen mesos o anys en desplegar els seus efectes. Altra diferencia és que els terratrèmols tenen una incidència local i la pandèmia en aquests cas és d’una incidència mundial.

Ara bé, les dues situacions tenen un gran cost en vides i econòmicament.

Imatge: milenio.com

He fet aquest paral·lelisme com exemple. Exemple que es pot aplicar a molt supòsits, jo ho vull aplicar a la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  

Quan s'està patint un fort terratrèmol es fa molt difícil poder mantenir-se en peu i, òbviament, si és difícil poder mantenir-se en peu, poder caminar és una tasca realment impossible.

Això que crec que és fàcil de comprendre, també és pot aplicar a la situació de pandèmia que patim i, per suposat, a la difícil tasca actual que la FCE ha d'assumir.

El passat mes de setembre va haver una assemblea de clubs "on line" convocada per la FCE (podeu veure el que vaig dir sobre aquesta assemblea en aquest enllaç), a on  es deixava finalitzat el per equips i la majoria dels tornejos programats pel 2020 i sobre l'any 2021  molts temes quedaven pendents per a una assemblea que es faria el mes de novembre.

El dissabte passat, dia 28 de novembre, es va fer aquesta assemblea, a on es van aprovar importants temes, entre ells el calendari esportiu. Això si, tot pendent de l'evolució de la pandèmia en els propers mesos. En aquest sentit, “per si les mosques”, hi ha convocada una altra assemblea pel proper mes de febrer.


Tot això ha portat a grans controvèrsies, i com és habitual, grans critiques a les xarxes socials en front de les propostes de la FCE.

En fi, opinar des de les xarxes socials surt gratis, criticar i, en alguns casos, insultar també. Sincerament penso que pensi el que pensi cadascun de nosaltres de la gestió de la FCE abans de la pandèmia, la valoració d'ara a de ser molt diferent.

Vull retornar al que he dit al cinquè paràgraf: “Quan s'està patint un fort terratrèmol es fa molt difícil poder mantenir-se en peu i, òbviament, si és difícil poder mantenir-se en peu, poder caminar és una tasca realment impossible”.

La FCE està en aquests difícils moments intentant mantenir-se en peu i, no podem, ni devem, exigir-la que camini i molt menys que corri.

Hem de ser conscients que la FCE no són exclusivament els seus dirigents, la FCE són tots els clubs federats a ella i per extensió tots els jugadors federats. Tots tenim que posar el nostre "granet de sorra" per col·laborar en la sortida d'aquesta gran crisi, i per suposat és important que ningú posi "pals a les rodes" d'aquesta tasca.

Salut i escacs,