dimecres, 23 de setembre del 2020

Cafè per a tots?


Com deveu saber la majoria de vosaltres (com a mínim els que teniu fitxa federativa a Catalunya), el passat dissabte 19 de setembre es va celebrar una assemblea telemàtica organitzada per la Federació Catalana d’Escacs (FCE).

A l'ordre del dia d'aquesta assemblea havia diferents punts, però un era el més esperat pels clubs i jugadors, el destí de l'inacabat Campionat de Catalunya per equips.

En aquesta assemblea la proposta de la FCE va ser donar per acabada la competició. És curiós que dins de l'ordre del dia que havia estat publicitat per la mateixa federació, havia una proposta de calendari a on constava continuar el campionat.

Doncs a la mateixa assemblea la proposta va ser una altra: suspensió del campionat.

En realitat tot el que sé, ho sé pel que he pogut llegir en diverses xarxes socials. Especialment el que vaig escoltar, el mateix dia de la assemblea, pel molt bon programa radiofònic Xarxa de Mat.

Foto: Xarxa de Mat

Podeu escoltar aquest programa des d'aquest enllaç.

La FCE no ha fet cap comentari al seu web, i encara a dia d'avui no ha publicat l'acta de l'assemblea. En canvi, si que ha posat un pdf nou a l'apartat que havia destinat a publicitar aquesta assemblea, en concret dins de documentació han afegit una nova entrada amb el títol de “Lliga Catalana 2021”.

Aquesta entrada és un pdf, us passo les parts que en aquests moments em semblen més rellevants:


Si voleu consultar el pdf sencer ho podeu fer des d'aquest enllaç.

També es va comunicar que al mes de novembre es faria una nova assemblea per parlar i decidir definitivament els calendaris pel 2021.

Bé, tot això va ser aprovat per l'assemblea. No m'estranya ja que en realitat és una mena del que popularment es denomina “cafè per a tots”.

Per la meva part poc a dir, que cadascú tregui les seves conclusions. Però si que voldria comentar dos temes.

El primer va ser una certa confusió que vaig tenir sobre el campió de la Divisió d’Honor. Vaig llegir a les xarxes socials que és feien campions d'aquesta categoria als quatre equips classificats per a les semifinals; doncs sembla ser que si, totalment confirmat amb aquest missatge:

Foto: Club d'Escacs Mollet

Des del meu punt de vista no ho trobo correcte. Resulta que cap categoria té campió i la Divisió d’Honor té quatre! Realment sorprenent.

El segon tema és que no hagi cap equip que perdi la categoria, perquè si el campionat se suspèn, entenc que els equips que ocupen plaça de descens però que encara estan en situació d'evitar-ho (per més remota que sigui) doncs que no baixin; però crec que els equips que ja matemàticament han perdut la categoria si que tindrien que baixar. Però, es clar, això no seria un “cafè per a tots” perfecte.

Tal com jo ho veig, la decisió de finalització del per equips 2020 ha estat una decisió encertada, però em temo que el “cafè per a tots” portarà greus complicacions que possiblement es reflectiran a l'assemblea de novembre.

Per què, pel que sembla, amb aquesta assemblea de setembre la FCE el que ha volgut és guanyar temps, però encara hi ha moltes coses per resoldre i no tothom pensa ni pensarà el mateix. Com exemple un comentari fet a Facebook:


El “cafè per a tots” en un moment determinat pot servir, però després, segons la quantitat i qualitat de cafè que rep cadascú, doncs...

Salut i escacs,