dijous, 10 de setembre del 2020

Breus comentaris (24)

Torno al format de “Breus comentaris”, un format que em permet tocar noticies recents sense aprofundir gaire.

Avui vull tocar tres temes, dels quals el primer és força important. Però anem per feina:

El primer comentari és una noticia. 

Segons ha anunciat la FIDE, les rondes restants del Torneig de Candidats, suspès en el seu moment per l'expansió de la pandèmia del Covid-19, es reprendrà el dia 1 de novembre de 2020. Vuit jugadors competeixen pel privilegi i dret de poder reptar a el Campió del món d'escacs, Magnus Carlsen pel títol mundial. Segons els contractes relacionats amb el Torneig de Candidats, Ekaterinburg segueix sent considerada com a ciutat amfitriona. No obstant això, a causa de la situació de la pandèmia, la FIDE ha determinat que Tblisi (Geòrgia) serà una de les ciutats alternatives. "A part de Tbilissi, també estem en contacte amb altres ciutats alternatives, per si la situació a Rússia o Geòrgia tornés requerir noves restriccions", van explicar des de la FIDE.

Foto: ChessBase

Doncs benvinguda la noticia, esperem que aquest cop no hagin nous entrebancs.

El segon comentari és sobre el Campionat d’Espanya Individual. Aquest cop el campió absolut ha estat el David Antón, la campiona femenina ha estat la Sabrina Vega.

Foto: FEDA

La classificació dels 10 primers ha estat aquesta:


Si voleu consultar tota la classificació la trobareu en aquest enllaç.

Torneig molt competit, com a de ser, però els dos campions dels seus respectius campionats, des del meu parer, han estat totalment merescuts.

El tercer comentari és sobre la noticia  de que la FIDE li ha atorgat un premi a l'Alexei Shirov a la partida més bella de l'Olimpíada FIDE Online 2020. El jurat ha estat un grup escaquistes actius a internet / YouTube. El premi ha estat per la partida d'Alexei Shirov contra Danyyil Dvirnyy.

Foto: FIDE

El jurat ha escollit entre diverses partides i el resultat de les votacions ha estat aquesta:

Us passo la partida:



En aquests temps de poques competicions presencials, es fa difícil trobar temes propers. Avui finalitza el Campionat de Catalunya d'edats de sub-8 a sub-20, potser al proper article parli d’aquest torneig, o potser no. Fins la propera setmana.

Salut i escacs,