diumenge, 20 de gener del 2019

Per equips. Primera ronda


Avui, 20 de gener, primera ronda del Campionat de Catalunya per equips, versió “diumengers”, es a dir, tots els equips que juguem els diumenges pel matí, que som una immensa majoria.

Com sabeu, els dissabtes per la tarda es juga la Divisió d'Honor i els diumenges totes les altres categories. És qüestió de separar la qualitat de la quantitat; en aquest món sempre hi ha hagut classes i aquest és un altre exemple.

Però, podem fer-nos una pregunta? Que seria de la qualitat sense aquesta gran quantitat?

En fi, la Divisió d'Honor està força bé, tots hem d'estar orgullosos de tants bons jugadors que la integren, però el Campionat de Catalunya per equips no seria una competició extraordinària sense els milers de jugadors que matinen cada diumenge.

Bé, ara toca el que toca, com he fet aquest últims 10 anys des d'aquest blog al per equips, fer una petita crònica del meu club, en aquest moment el Club d’Escacs Sant Martí.

Avui ens ha tocat anar a Santa Coloma de Gramenet, la nit ha estat plujosa a Barcelona i pel matí ha seguit amb la mateixa tònica. Un dia realment desagradable per sortir del llit.

El nostre rival, el Gramenet Club Escacs, un club que em cau especialment bé degut al bon tarannà de la seva gent, sempre ens ha posat les coses difícils. Aquesta vegada s'ho han pres força seriosament i han presentat l'equip quasi titular (de l'1 al 9 i el 12 de la seva llista) nosaltres també hem anat amb tot, jugant l'equip titular al complert.

El resultat ens ha afavorit, 7’5 a 2’5, però ha estat més difícil del que aquest marcador pot dir, moltes partides han estat llargues i lluitades, finalment hem tingut la sort de que caiguessin de la nostra banda.

Podeu consultar els resultats individuals d'aquest matx en aquest enllaç.

Els altres resultats d'aquest grup han estat aquests:


Com sempre us passo unes fotografies:







Això acaba de començar, queden vuit rondes dures i complicades; si alguna cosa em diu la meva experiència d'haver jugat moltes temporades a la Primera Divisió, és que fins ben entrada la competició la frontera entre els llocs de dalt i la lluita per la permanència és força fina. En aquesta categoria sovint hi ha sorpreses, el que la fa realment complicada.

Salut i escacs,