dilluns, 22 de febrer del 2010

Cinquena ronda


Hem perdut, altra vegada hem perdut. Però aquesta vegada ens ha deixat un bon sabor de boca. Hem perdut per la mínima amb l'Escola d'Escacs de Barcelona, avui dia un dels millors equips de Catalunya; amb un Gran Mestre, cinc Mestres Internacionals i un Mestre FIDE, és el màxim candidat a quedar campió de la categòria. Això dels escacs és realment estrany, quan poc abans de les onze li he comentat al meu delegat que m'havien demanat taules, m'ha preguntat com veia la partida, li he respots que estava molt igualada i m'ha dit amb sorna, agafa-les que com a mínim farem mig punt. Que lluny de la realitat, els meus companys han anat aguantant fins el resultat final. No es pot dir que tinguéssim mai possibilitats de puntuar, ja que algunes partides estaven més a prop de la derrota que de les taules, però han anat aguantant, aguantant i aguantant, fins treure taules. Menys una i hem perdut, però ha estat un gran matx per la nostra part. Bé, això apart de la qüestió moral, tan sols serveix per possibles desempats, però per poder desempatar amb algú cal fer alguns punts que encara no hem fet.



Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, cliqueu aquí.

L'equip B ha jugat un matx molt tens amb el Llinars i a perdut per la mínima també. Però a diferència de nosaltres, ells han tingut les seves oportunitats de puntuar, es van desaprofitar algunes ocasions i aquestes coses es paguen, una pena.

Joventut

Veterania


Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, cliqueu aquí.

L'equip C ha guanyat per la mínima i ens ha donat l'única alegria de la jornada. Però algunes fons m'han comentat que tal com estava el matx a mig matí, guanyar més que una proesa ha estat un miracle. Però ja sabem que en el per equips això passa sovint.

Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, cliqueu aquí.

L'equip D ha sortit escaldat de Poble Nou, ha perdut amb l'Ateneu Colón C per 6 a 2. En un encontre amb un adversari a priori superior, el resultat va ser, pot ser, excessiu.

Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, cliqueu aquí.

L'equip E aquesta jornada descansava.

Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, cliqueu aquí.

Tal com he comentat abans, ara tan sols ens val la victòria. La pròxima setmana, a Mataró, la primera final.

Salut i escacs,

2 comentaris:

José Ramírez ha dit...

Permíteme discrepar un poco Roger. Creo honestamente que si que hemos tenido posibilidades de puntuar.Por un lado, la partida de Alonso parecía que tenía que dar más de si. Y yo cuando firmo el empate tengo un final bastante ventajoso, más cerca de la victoria que del empate si lograba eludir los problemas del tiempo.
A toro pasado, ya no importa. Pero hago el comentario para realzar la labor del equipo, pues no es que hicieramos un papel digno, sino que tuvimos realmente en nuestras manos el dar la gran sorpresa.

Roger Salvo ha dit...

Gracias por discrepar, José. Por fin, alguien discrepa en este foro. Es muy normal que cada uno lo veamos de manera diferente, seguramente los de la Escola d’Escacs opinen que tendrían que haber ganado por más diferencia. Desde mi punto de vista y haciendo una visión general del match (todos los puntos de vista siempre son sujetivos y en ajedrez mucho más) quisiera hacer las siguientes puntualizaciones: Seguramente Alonso disfruto de un ataque decisivo, pero no lo concreto y cuando su rival le pidió tablas, acuciado tremendamente por el reloj, Alonso estaba totalmente perdido. Es cierto que Tejero entrego dos peones a cambio de un poderoso ataque sobre el enroque, pero Vehi, después de consumir gran cantidad de tiempo, se defendió con acierto lo que llevo a la repetición de jugadas. También Carlos Oliver disfruto de una muy buena posición, pero también su contrincante, en este caso Gual, se defendió con gran exactitud y consiguió tablas. Sagues jugo un final con peón de menos, yo sinceramente pensaba que se perdía, pero por el contrario hizo tablas. De tu partida, por supuesto sabes tú más que yo, pero cuando estabas muy apurado de tiempo y tu contrario apretaba de lo lindo, francamente, no las tenía todas conmigo. Sinceramente creo que hicimos un encuentro fenomenal y si realmente no pudimos puntuar fue porque no fuimos capaces de ganar en ninguno de los tres últimos tableros, que eran los tableros teóricamente más propicios. Ahora lo importante es centrarnos en el próximo encuentro en Mataró y que la gente siga jugando igual de bien.