dimarts, 17 de setembre del 2024

Breus comentaris (33)


Torno al format de "Breus comentaris", un format que em permet tocar noticies recents sense aprofundir gaire. L'últim article etiquetat com a "Breus comentaris" el vaig fer amb data 5 de novembre de 2023.

Com sabeu els que seguiu aquest blog, utilitzo aquest títol per expressar plantejaments curts, però de temes que entenc suficientment interessants com per parlar d'ells.


El primer comentari és realment gratificant i ens té que omplir de satisfacció. 

El Pere Garriga, ha aconseguit a l'edat de vint-i-cinc anys, el títol de Gran Mestre dels Escacs. 

Foto: FCE

En Pere Garriga ha obtingut la tercera i definitiva norma al recent Obert Internacional d'Escacs de Sants, on va fer un gran torneig finalitzant en tercera posició.

Foto: FCE

Aquesta fita té més mèrit encara, si tenim en compte que el Pere no és un jugador professional

Enhorabona, Pere!!


El segon comentari també ens té que omplir de satisfacció.

La Federació Catalana d'Escacs, recentment  ha comunicat que s'ha superat la barrera de les 8.000 llicències federatives, qüestió que no s'havia donat mai, el que representa un rècord en aquest camp.

Imatge: FCE

Com sabem, durant la pandèmia va haver una forta davallada en el número de llicencies federatives a Catalunya. Per aquest motiu que en aquest tema no tan sols s'hagi vist una forta recuperació, sinó que també s'hagin superat el màxim de llicencies anteriors a la pandèmia, és una gran noticia.


El tercer comentari és totalment diferent als anteriors. En aquesta ocasió vull fer referencia a la cantant xilena Juga di Prima.  

Foto: 20 minutos


Juga di Prima
és una cantant que barreja la seva gran passió, la música, juntament amb una altra de les seves grans devocions, els escacs. 

Després de diversos anys treballant amb totes dues de manera simultània a les seves cançons i en campionats d'escacs, l'artista presenta Colorblind, una oda als escacs.



Des de l'any 2018 que va presentar Oh Capablanca, Juga di Prima ha presentat una gran quantitat de cançons amb temàtica dels escacs. Colorblind és l'última (crec).

Salut i escacs,