dijous, 18 de gener del 2024

Clàssic Sant Martí 2024. Segona ronda.


18 de gener de 2023. Tal i com tocava, avui s'ha jugat la segona ronda del XI Torneig Clàssic Internacional Sant Martí 2024.

En aquesta segona ronda ja s'han produït algunes sorpreses. Però abans de tocar aquest tema de “sorpreses” voldria fer una matisació.

Quan toquem el tema sorpresa, doncs ens referim a que un jugador/a amb un Elo molt inferior al seu contrincant, l'ha guanyat o a fet taules.

Però, i aquí bé la matisació, l'Elo ja no és un referent tan concret de la força dels jugadors com era fa alguns anys (sabem que la FIDE ja ha començat a fer algunes regulacions en aquest sentit, i possiblement això faci que altres federacions, en un futur més o menys proper, també ho facin en els seus Elo's).

Imatge: Chess.com

Ens trobem que jugadors i jugadores molt joves tenen una força de joc molt més alta que el seu Elo i a més aquesta força es va incrementant molt ràpidament. També ens trobem amb jugadors que federen per primer cop, provinents de haver jugat per Internet, amb un nivell molt superior a l’Elo que se'ls aplica des de la FCE. Un altre factor que ens trobem és que cada cop hi ha més jugadors "nou vinguts" (amb especial atenció als que venen de Ucraïna) amb un nivell de joc molt superior a l'Elo que se'ls otorga.

Que ningú s’equivoqui, no estic en contra de cap d'aquest col·lectius, tan sols vull constatar que el factor Elo ja no és un factor determinant en la determinació de la força dels jugadors.

Bé, després d’aquesta "parrafada" per part meva, passo a parlar d'aquesta segona ronda.

Segona ronda amb sorpreses, disculpeu, ja sé el que he dit unes línies abans, però, que el número 1 del ranking perdi i que el número 3 no guanyi, si que es pot catalogar com a sorpresa, a més d'algun altre resultat sorprenent.

Podeu consultar els resultats d'aquesta ronda des d'aquest enllaç.

Us passo algunes de les fotografies que he fet:


























En fi, les primeres rondes no aclareixen gaire de cara a la classificació final; però si que donen unes petites pistes de l'estat de forma de cadascú.

Salut i escacs,