dimecres, 7 de setembre del 2022

Breus comentaris (29)


Dia 7 de setembre, torno ha sé fidel a la meva formula d'un article setmanal. En aquesta ocasió utilitzo el format "Breus comentaris".

Com sabeu utilitzo aquest format per parlar sobre temes que em semblen interessants però que no em semblen adequats per dedicar-los un article sencer.

Això no vol dir que no siguin importants, ho són, però des del punt de vista informatiu no tinc la suficient informació per poder fer un article sencer de cadascun d'ells.

El primer comentari tracta d'un torneig de semi-ràpides que es va jugar el passat diumenge a la localitat de Puigpelat; organitzat pel C.E.Valls.

Imatge: CE Valls

Un torneig impressionant, amb una participació de 175 jugadors i jugadores, dels quals 6 eren GM, 6 MI, 8 MF i una gran quantitat de Mestres Catalans.

El campió del torneig va ser el GM Alexei Shirov i el van acompanyar al podi en segon lloc el GM Fernando Peralta del Club Escacs Valls i en tercer lloc el MI Fernando Valenzuela del Club Escacs Barcelona.

Foto: CE Valls

Podeu consultar la classificació final des d'aquest enllaç.

Des d'aquest blog, vull donar l'enhorabona als organitzadors per aquest fenomenal torneig.


El segon comentari és per publicitar un nou llibre de l'amic René Mayer, el títol del qual és "333 problemas para el viajero sin tablero".


Us passo el que posa a la contraportada:

"Ha tingut mai l'ocasió de paladejar el plaer especial que se sent en trobar, després d'intens minuts de reflexió, la clau oculta d'un problema de mat que se li resistia? Si mai no ho ha experimentat, no s'imagina què s'està perdent!"

Un llibre que us recomano que compreu i gaudiu.


El tercer comentari, en realitat és una informació més que un comentari. Sembla ser que el passat 26 de juliol van arribar a un acord de fusió el Club d’Escacs Tres Peons i el Club Escacs EDAMI.


Podeu consultar la nota de premsa signada pel Miguel Illescas des d’aquest enllaç. 

Al web del Tres Peons podeu trobar aquest redactat:

"Donem la més cordial benvinguda al GMI Miquel Illescas, a la MI Olga Alexandrova i a tots els jugadors de Edami que vulguin afegir-se al projecte del Tres Peons com a resultat de l'acord que es va signar ahir 26 de juliol entre les dues entitats. S'obre una nova etapa per caminar junts i unir esforços perquè el Tres Peons sigui més eficient per complir la seva missió fundacional "ensenyar i facilitar la pràctica dels escacs" sense perdre la seva visió "un grup d'amics que juguen escacs".

També informar que el proper 16 de setembre està previst fer un acte de presentació pública de la fusió. Trobareu més informació d'aquest acte en aquest enllaç.

En fi, una altra fusió que fa que el Tres Peons sigui un dels equips més forts (per no dir el més fort) de la Primera Divisió Nacional. Haurem d'esperar al gener per veure si hi ha alguna altra sorpresa que faci que un altre equip d'aquesta categoria els pugui fer "ombra".

Salut i escacs,