dijous, 18 d’octubre del 2018

XVI Campionat d'Espanya de veterans


El passat diumenge dia 14 d'octubre, ha finalitzat el Campionat d'Espanya de veterans. En realitat he de dir que han finalitzat, ja que han estat dos competicions.

El Grup A era per a jugadors de 50 a 64 anys (+50) i el Grup B per a jugadors de més de 64 anys (+65).

El Campionat d'Espanya de veterans s'ha celebrat a l'Hotel Cap Negret a Altea, Alacant, entre els dies 7 i 14 d'octubre comptant amb la participació de 118 jugadors.

Luis María Campos s'ha proclamat campió en la categoria +50 sumant un total de 7 punts. Amb 6,5 punts han finalitzat Héctor Elissalt, que ha ocupat la segona posició, i Avelino Antoñano, ha completat el podi.

A la categoria +65, Juan Andrés Fos, amb 8 punts, s'ha alçat amb el campionat. Jaume Anguera ha ocupat la segona plaça amb 7 punts, gràcies a un millor desempat que Alberto Pastor, que ha finalitzat en tercera posició. També comentar que els amics Emili SimonJosep Fernández van quedar 5è i 6è respectivament.

Foto: FEDA

Bé, com he comentat alguna altra vegada, he de dir que no m'agrada i estic en desacord que és denomini veterà a una persona de poc més de 50 anys (el campió té 51 anys), però la FIDE i la FEDA consideren que té que ser d'aquesta manera i són ells els que manen. Aquí a Catalunya es té el criteri que els campionats de veterans siguin per a jugadors a partir de 60 anys, un criteri que des del meu punt de vista és molt més coherent.

Podeu consultar les classificacions finals en els següents enllaços: + 50  +65.

Us passo unes fotos dels jugadors catalans:

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA


Foto: FEDA

Foto: FEDA

Les fotos són del web de la FEDA. M'ha cridat l'atenció la lluminositat de la sala de joc.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

També sembla que és una sala de joc força còmoda; òbviament, al no haver estat,  no puc manifestar-me sobre el soroll, però per les fotos sembla que tot està correcte.

Dic això perquè, tal i com vaig manifestar en un article anterior, la sala de joc de l'últim Campionat de Catalunya de veterans que vam jugar a Lloret no era gaire adequada.

Com “rectificar és de savis”, espero i desitjo que la Federació Catalana d'Escacs prengui les mesures pertinents i el proper Campionat de Catalunya de Veterans tingui una sala de joc adequada per a un esdeveniment com és un Campionat de Catalunya.

Salut i escacs, 

4 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger.No hi ha dubte que has tret un tema apasionant.Per una part no hi ha dubte veterà potser no es el mes encertat sobretot ara que la esperaná de vida ha augmentat considerablement.Hem d'admetre,crec que amb la quantitat d'oberts que es fan participar en el Campionat d'Espanya op de Catalunya no deixa de tenir un cost i ampliar el ventall de participants fa posible preus mes asequibles.Per altre part cal admetre que el Campionat per edats te una excelent acollida i es molt mès gratificant que els juvenils que es disputaven en la nostra joventut,Que vull dir amb això? Que potser ja es l'hora de camviar els grups B i C en alguns oberts(en quant a premis)i donar premis per trams d¡edats.Penso que aixo estalviaria alguns espectacles poc edificants d'alguns jugadors amb les seves baixades d'elo sospitoses o millor dir"presuntes baixades" per si de cas!!!!En fi,continuarem debatent amic!!!Fins la setmana entrant!!!!!Fred Nota:Encara que no puc participar massa en aquests campionats estic d'acord en la teva peticiò de les condicions de sales dde joc

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Quan has fet aquest redactat devies estar molt espès, ho dic perquè has barrejat una barbaritat de temes diferents i t'ha sortit un “poti poti” francament difícil de superar.
Bé, potser la paraula espès no és la més afortunada i la podem canviar per “inspirat” que queda més elegant.

Afortunadament, a la nota sembla que estem d'acord, gràcies, amic.

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola de nou Roger.Suposo que no he estat prou inspirat y per tant algunes precisions.Si he barrejat temes es per intentar aportar solucions.Es evident que si parlem de veterans aquesta paraula la podem agafar a partir de 50-55 anys o si vos ser mes estricte en els escacs a partir de 60!!.Per tant si ens agafem a aquesta paraula la participacio queda mes restringida amb l'agravant de que el poder adquisitiu en la jubilacio minva i per tant no ve tan de gust participar quant tenim tants i tants oberts a casa.!!!Per tant estic d'acord amb la FEDA i la Fide d'ampliat el ventall a partir de 50 anys i cal buscar una paraula que defineixi millor aquesta franja d'edat.En el futbol,per exemple amb 35 anys ets un veterà.quan escaquisticament potser es la millor edat.Reforçant aquesta tesis he plantejat una vella proposta meva,Ampliar el campionat per edats a tots els nivells ja que normalment es on tenim els millors amics o al menys companys d¡aficio.I aixo lliga amb el poti poti final on t he contestat a tu una editorial del Toni Ayza titolat Bajarse el Elo Penso,modestament que els grups B i C de qualsevol Obert haurien d encaminarse cap els trams d'edats on s'evitarien moltes actituts de picaresca tan propia del nostre pais.Espero haver aclarit millor les meves propostes .Fins la setmana entrant amic(ara si) Fred

Roger Salvo ha dit...

Doncs si, ara sembla que alguns conceptes comencen a estar més clars. També sembla que no estem d'acord en alguns conceptes, cap problema.

El que si que m'ha cridat l'atenció és que contestis un editorial d’Ajedrez Noticias Diarias, fet pel Toni Ayza, des d'aquest blog; dia a dia et superes!

Salutacions,