dissabte, 31 de març del 2018

Campionat de Catalunya Absolut 2018


Del 22 al 29 de març s’ha jugat, a l’Hotel Palas Pineda de Vila-Seca, el Campionat de Catalunya Absolut 2018. Aquest campionat ha coincidit amb el Campionat de Catalunya d'Edats i han compartit sala. Aquesta qüestió de ben segur que deu tenir factors positius, imagino que sobretot organitzatius; però intueixo que també deuen haver factors negatius, esperem que les persones que l'han viscut “in situ” diguin la seva i també la valoració que es faci des de la Federació Catalana d'Escacs.

Al Web de la Federació Catalana d’Escacs podem trobar aquest breu redactat:

“El Mestre Internacional Hipólito Asís, ha revalidat el títol de Campió Absolut de Catalunya després de guanyar en les partides de desempat el GM José Angel Guerra en la ronda Final del Campionat. En el partit per la tercera i quarta posició, Miguel Muñoz ha superat Levan Aroshidze i ha accedit al podi juntament amb Asís i Guerra”.

Sí, realment breu, sense gaires detalls de la competició. És d'esperar que en properes entrades del mencionat Web es puguin trobar més explicacions del que ha estat aquest important campionat.

Hipólito Asís. Foto: FCE

José Ángel Guerra. Foto: FCE

Us passo el quadre del torneig:


Cal felicitar a l’Hipólito Asís, no tan sols pel campionat assolit, també perquè els últims anys ha estat el dominador d'aquesta prova: l'ha guanyada els dos últims anys, però ha jugat la final en els quatre últims anys i ha guanyat en tres ocasions; una fita realment molt difícil d'aconseguir.

A l'historial d'aquest campionat, tan sols ha hagut un jugador que l'hagi guanyat tres cops consecutius, el Miquel Albareda.




Però tampoc han estat gaires jugadors els que l'han aconseguit guanyar en dos campionats consecutius:

* En aquella època aquest campionat es jugava cada dos anys

En fi, cal felicitar a l'Hipólito Asís, però també valorar i reconèixer, les magnifiques i històriques actuacions d'aquest formidable jugador en el Campionat de Catalunya Absolut.

Salut i escacs,

3 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Moltes felicitats pel treball d'aquesta setmana.Junt al comentari sobre l'Hipolit Asis al qual m'afeixexo.ha estat un plaer també recordar els campions d'anys anteriors.M'han permés recordar la meva trajectoria molt més modesta que la d'ells pero he tingut l'honor de jugar amb Angel Martin,Jordi Ayza(tinc un score favorable de 2-1)Eduardo Perez(simultanees) Jaume Lladó,Antonio Medina(vaig perdre una partida pero en una ocasió li vaig aconseguir uynes taules"anunciades" per la Premsa.M'explico,el desaparegut diari esportiu 4-2-4 va anunciar que jugaria contra ell i li faria taules!!!.No sols va ser veritat sino que en el final que vaig arribar ell quinze dies abans a la revista Jaque explicava com fer taules en aquella posició al extrem que em va demanar taules tot i tenir un peò de més.No vaig tenir el plaer de coneixer a Vilardebó però he venut loteria de Nadal a la seva filla al mercat del Clot(una altre de les meves aficions.!!)Per acabar escric part de la teva respòsta: El "abuelo Cebolleta" s'ha superat!! Fins el proper comentari amic!!!!!!Fred

Fred ha dit...

Hola de nou: M'he descuidat de comentar en Miquel Albareda.He tingut l¡honor de jugar contra ell i dos dels seus fills.Tots em van guanyar!!!!!!!.Ara torno al comentari.Tens raó que necesitem un comentari més ample del Campionat de Catalunya i el per edats.Les opinions dels participants i asistens mereixen una més amplia difusió.Ara si Fins el proper comentari amic!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic "abuelo cebolleta" Andreu,

Sí, sóc conscient que tens moltes "pelis" per comentar. Però clar, és que tens més "mili" que el "Capitán Trueno".

Com veus, jo també utilitzo frases fetes d'altres temps, de quan llegíem tebeos i no sabíem que amb el temps serien denominats com a cómics.

Amb el temps tot canvia i els escacs també.

Salutacions,