divendres, 4 d’abril del 2014

Breus comentaris (6)


Com sempre, utilitzo el títol breus per comentar temes que per si sols no donen per a un article sencer però que per a mi tenen interès.

Aquest breus a més em permet tractar temes, per a mi importants, que no vaig tocar al seu moment per l’actualitat del Campionat de Catalunya per equips, que ocupava tota la meva atenció durant aquestes setmanes.

Com primer tema vull tractar una qüestió que per a mi ha estat molt satisfactòria. Recordareu que al mes de gener vaig fer un article fent referència que al web de la Federació Catalana d’Escacs, quan tocaven la relació de campiones de Catalunya havia certs errors. Doncs, bé, he de dir que aquesta qüestió s’ha solucionat.

Vaig visitar la seu de la federació el dia 17 de febrer per adquirir l’últim número del Butlletí d’Escacs en paper. Em va atendre l’Antoni López, gerent de la federació i vaig aprofitar l’ocasió per comentar-li si havia llegit l’article del meu bloc en el qual feia referència a aquest errors.


L’Antonio em va dir que no ho havia llegit però que el Joaquim Travesset s’ho havia comentat, em va demanar que li fes arribar l’enllaç de l’article i que comprovaria aquests possibles errors i si fos el cas ho solucionaria.

Dit i fet, abans d’una setmana és van fer els canvis i el tema està solucionat. Tan sols ha quedat en l’aire el campionat de 1963, que a mi em semblava que no s’havia jugat, però això és força complicat d’esbrinar, degut a les informacions d’aquella època, bastant contradictòries i confuses.

Vull agrair públicament l’actitud d’en l’Antonio López, tant per la seva amabilitat com per la ràpida solució del tema un cop va comprovar que havia un error.

El segon tema és l’aparició d’un programa radiofònic sobre escacs. Es tracta de Cooltura d’Escacs que es fa des de la plataforma Cooltura FM.

Estem parlant d'un programa setmanal, tots els dissabtes des de les 11 a  les 12 hores; que tracta els temes d’escacs de “casa nostra” i també de l’actualitat dels escacs en general. El programa el porten el Josep Claudi Viñas (Secretari General de la Federació Catalana d’Escacs) i el fort jugador català Richard Guerrero (http:ajedrezespectacular.com) i cada programa compta amb diversos invitats per enriquir la programació des de diferents punts de vista.



Gran noticia que és parli d’escacs i si a més es fa d’una manera fresca i espontània, com ho fan ells, doncs fantàstic. Us recomano aquest programa radiofònic, ho podeu seguir en directe, o podeu escoltar les gravacions del programa des d’aquest enllaç.

El tercer tema no és un tema positiu com els anteriors. El magnífic web “Ajedrez Torneos” que feia l’amic Francisco Javier Ramón ha tancat les portes.


És una pena, ja que era un web molt ben treballat i que tocava tots els tornejos de Catalunya. Pel que em va comentar el Francisco Javier, el seu manteniment s’havia tornat inviable econòmicament per a ell, ja que els ingressos per publicitat, havien estat canviats unilateralment pel la companyia que els proporcionava i això feia impossible el seu manteniment. Com és costum últimament, l’economia ofega les iniciatives creatives.

Tres qüestions, dos de positives i una negativa, però les tres són interessants de ser comentades.

Salut i escacs,

5 comentaris:

Enric Garcia Garrido ha dit...

Bona entrada amb interessants temes. Això d'Ajedrez Torneos es una pena. Personalment pel meu blog era una web que utilitzava molt, perquè recollia informacions de campionats que posava els primers classificats, i els enllaços la majoria els treia de la seva web. Ara m'obligarà a més feina de recerca o a omitir alguns campionats. Respecte al programa de radio està molt bé, hi ha dos programes que vaig sortir jo i m'ho vaig passar molt bé. Però no és l'unic programa de radio que hi ha a Catalunya. A Radio Ripollet hi ha L'Hora dels Escacs que surt 1 dijous de cada mes de 20 h a 21 h. Aquest proper dijous hi ha programa i segurament se m'escolti a mi també probablement.

Roger Salvo ha dit...

Hola Enric,

Moltes gràcies per les teves paraules i sobretot per la informació sobre Radio Ripollet.

Vull aprofitar la teva entrada per felicitar al Peona i Peó per la permanència a la Divisió d'Honor després d'un campionat fantàstic, jugant de tu a tu amb rivals força més forts. Té molt de mèrit el que heu fet.

Salutacions,

Enric Garcia Garrido ha dit...

Moltes gràcies pels elogis al meu club. L'equip A s'ha adaptat molt bé a Divisió d'Honor. Són un equip jove i amb molta projecció.

Fred ha dit...

Hola Roger:Comparteixo amb tu la tristor per la desapariciò de la pàgina Ajedrez torneos que tan ha ajudat als equips modestos.En quant a la correcciò dels errors per part de l'Antoni Lòpez cal agrairli la seva dedicaciò.Hi han coses a les quals un "empleat" no arriba però si un escaquista i d'això l'Antoni en sap molt.En quant al programa de Radio Cooltura i Radio Ripollet em maravella.Pensa que durant molts anys hem tingut una minima difusiò a la premsa escrita i en la meva joventut recordo els famosos comentaris d'en Romàn Toràn:Y no 23-PxD por 23-......T8R mate!!!!!!! com un intent de difondre els escacs en el gran public.Per suposat que em deixo molts treballs i noms de la premsa escrita i també de la TV però ho faig a posta per animarte a comentar totes les persones i diaris que tan han ajudat a difondre els escacs entre el gran public.Fred
Nota:També m'apunto" a la felicitaciò per al Peona i Peò

Alejandro ha dit...

Roger, estoy colaborando con un jugador polaco (!), que tiene una web excelente de todos los Torneos mundiales por eq., y en el caso catalán he observado algunos errores con los años ( en los años '30 y '40 ), y en un caso concreto el error ya es mas grande porque indica un Campeón, que no lo fue ese año. Tardaremos 3-4 meses en acabar todo, pero contará con clasificaciones, jugadores de los equipos, partidas y copias de artículos periodísticos. Es un trabajo algo agotador, pero bueno.
Un saludo, es la primera vez que entraba aquí