diumenge, 8 de setembre del 2013

Iván Salgado Campió d'Espanya



Linares, lloc emblemàtic pels escacs, a on durant anys i anys és va jugar el més prestigiós torneig d'escacs del món. Per Linares van passar els millors i no eres dels millors si no havies jugat a Linares.

Aquests anys van passar, tot passa, no hi ha remei, però tot bon aficionat als escacs sap on està Linares i el que va representar.

Del 29 d'agost al 6 de setembre, s'ha celebrat a Linares el 78è Campionat d'Espanya d'Escacs. El campió ha estat el jove gallec Iván Salgado, que per si algú tenia cap dubte, ha demostrat que és un dels millors jugadors espanyols.


 El torneig ha estat un mà a mà entre Salgado i Illescas, però la victòria de Salgado sobre Illescas a la 8a ronda va deixar al jove jugador gallec en una immillorable situació que va ratificar fent taules a la 9a i l'última ronda, el que li donava el campionat.



Podeu consultar la classificació final en aquest enllaç.

Trobareu més informació d'aquest campionat en aquest enllaç.

La participació dels jugadors i jugadora catalans ha estat la següent:

2n    Miguel Illescacs. 7 punts.
6è    Marc Narciso. 6,5 punts.
15a  Ana Matnadze. 6 punts.
16è  Alvar Alonso. 6 punts.
20è  José Manuel López. 5,5 punts.
32è  Orelvís Pérez. 5 punts.


Molt meritòria la classificació de l'Ana Matnadze, dels altres no es pot dir que ho hagin fet malament ja que el torneig era fort i exigent, però sabent de la seva classe, potser ho podien haver fet un "pel" millor.

Salut i escacs, 

3 comentaris:

Fred ha dit...

Una vegada més molt bé Roger!!!Es molt agradable estar ben informat i tu ho fas amb escreix.Aixó per a mi es molt satisfactori i espero que no et cansis mai.No obstant et demano que una vegada al mes o quan tu creguis convenient facis un comentari punyent sobre l'actualitat que ens envolta.Temes com les fitxes del 2014 o altres fan necesari la teva reflexió.Des de la teva talaia de no tindre que resoldre"asuntos en curso" fan molt important la teva sempre imparcial opinió.Una abraçada i fins el proper comentari.Frederic Andreu

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Moltes gràcies per les teves paraules, però més d'un o d'una, poden pensar que m'estàs fent la “pilota”. És més, jo mateix em plantejo, acostumat a les nostres divergències sobre el món, “en que me estaré equivocando”.

Bé, ara seriosament, me'n alegro que t'agradi el que escrit, però jo no poso al meu bloc temes perquè siguin més o menys “punyents” tan sols escrit sobre el que em crida l'atenció, sigui o no sigui “políticament correcte”.

Sobre el tema “fixes 2014” és una qüestió “peluda”, cal dir que no tinc suficients elements per poder tenir una posició coherent sobre el tema. No obstant això, la carta pública del president Ayza m'ha semblat molt bona i oportuna. Però com sempre, m'agradaria poder saber que opina l’altra part, en aquest cas la FEDA, per a poder tenir una opinió equilibrada.

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola Roger:
Evidentment que tenim opinions diferents en alguns temes tal com et vaig dir en el meu "bombardeig privat" com has pogut comprobar(Algunes precisions I i II).Però en el teu blog fas una cosa constructiva per als escacs i aqui si,jo estic al costat de tots als que "construexen escacs" Una abraçada i fins al proper comentari.Fred
Nota:Ja tens el comentari punyent si et contestan.Envia un mail a la FEDA(Javier Ochoa)oferint la teva pàgina(blog)per donar la seva opinió