dilluns, 6 de maig del 2013

Campionat d'Espanya Universitari d'Escacs 2013



El Gran Mestre Iván Salgado ha aconseguit el primer lloc al Campionat d'Espanya Universitari d'Escacs, el qual s'ha disputat entre el 16 i el 19 d'abril a Badajoz. Aquest campionat representa molt més que un simple torneig. El campionat d'Espanya Universitari mostra el talent actual i acull futures grans promeses. Salgado va començar molt bé el torneig amb 3/3, va seguir amb dues taules i va finalitzar amb 3,5 punts de quatre possibles, aconseguint així la victòria en el torneig. El podi el van completar el Mestre Internacional Manuel Pena i el Mestre FIDE Francisco Sánchez.

Podeu consultar la classificació final en aquest  enllaç.

Han participat en aquest campionat un total de 68 jugadors i jugadores provinents de diverses universitats de diferents punts de  l'estat. Han estat un total de nou rondes dividides entre els dies 17, 18 i 19 d'abril amb intenses jornades de matí i tarda.

Referent a la competició per equips, s'ha proclamat Campió d'Espanya Universitari l'equip de la UNED, el subcampió ha estat la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Alacant s'ha fet amb la tercera plaça.



També vull fer referència a  la participació de jugadors catalans. El Marc Pruja i l'Esteban Serrano han fet 5,5 punts, el Lluís Delgado ha fet 5 punts i el Sergi Subirats ha fet 4,5 punts; tots quatre de la Universitat Pompeu Fabra.

Crec que és important que es facin aquest tipus de campionats. És bo que els escacs i les universitats estiguin agermanats, però també és bo pels escacs el ressò que aquests tipus d'esdeveniments proporciona. Seria convenient que aquest costum no es perdés.

Salut i escacs,