dilluns, 15 d’abril del 2013

Breus comentaris (3)


Torno amb els comentaris breus i espontanis. Cap d'aquests temes per si mateixos m'inviten a fer un article, però si que són temes que m'han cridat l'atenció

Aquesta primavera hi ha una forta oferta de tornejos. És impressionant la quantitat de competicions de tot tipus que s'estan organitzant. Pels organitzadors no n'hi ha crisi, bé, si que la tenen però la supleixen amb iniciativa i treball.

Es fa difícil poder seguir totes aquestes competicions. La federació no aposta per la seva difusió i Ajedreznd no dona suport a totes les informacions. Però l'aparició d'un nou web,  Ajedrez de torneos dona sortida a aquesta situació.


 Aquest cap de setmana a finalitzat la Divisió d'Honor amb el triomf de la Societat Coral Colón de Sabadell, felicitacions campions. Però el per equips fa setmanes que va acabar; dit així sembla que siguin dues competicions diferents. En realitat cada vegada ho semblen més i amb l'augment de la Divisió d'Honor a 16 equips amb el seu original  funcionament, aquesta distància cada cop es fa més gran.


 M'ha cridat l'atenció l'article que el Ricard Llerins ( jugador, àrbitre, directiu i organitzador) a fet referint-se al que ell pensa que deu de ser un club d'escacs. Estic d'acord amb les seves paraules, en realitat el que diu és molt lògic, però aquesta situació és la situació normal en els escacs catalans? Em sembla que no. Crec, i m'agradaria equivocar-me, que al marge dels club professionals que paguen per tenir els millors jugadors, la majoria de clubs tenen una manca de suport social que fa que tinguin un greu problema de funcionament.


Per una altre part, ens trobem amb el naixement d'un nou club d'escacs a Hostalric, a aquests de ganes i empenta no els falta. Amb la incorporació de l'incomprable "Catulo" (Joan Fontanillas) de ben segur que ben aviat tindran el millor social de totes les terres gironines.



Per finalitzar, voldria explicar-vos que tafanejant  pel web de la Federació Catalana d'Escacs, a l'apartat "Trobar un club", "al mapa de clubs i escoles d'escacs", m'ha donat per fer més gran el mapa per intentar visualitzar alguna cosa; i quina ha estat la meva sorpresa que a Barcelona falta un club, el Club d'Escacs Sant Martí. Com a mínim no està on té que estar (jo no l'he pogut trobar).


 Suposo que ha estat una errada, que no n'hi ha segones intencions. Però seria convenient que la Federació ho soluciones amb urgència.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola company! Es fa el que es pot, per descomptat ja estem planificant el I Social però com ara tenim un 2400 al club ho tinc pelut per guanyar-lo algun cop, hehe. Pel que fa al que diu el Ricard Llerins, no sóc neutral però opino com ell. Qui porta un club ha de pensar sempre a la llarga i fer mans i mànigues per ofertar activitats, si té gent, el club anirà tirant endavant. El teu club amb el circuit de ràpides ha tingut una bona iniciativa i mica en mica ja veuràs com dóna els seus fruits. D'altra banda, respecto els clubs que opten per tenir gent a sou però crec que s'equivoquen ja que un club no anirà gaire lluny pel fet d'haver assolit algun èxit puntual a cop de talonari, és millor consolidar-se com a entitat social. Els directius, que dediquen moltes hores gratuïtes als seus clubs, saben les despeses que comporta un club i tenor massa social és la millor manera de sanejar els comptes.

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

"O rei do campeonato sociais" no pot tenir por d'un 2400, la teva trallectoria et fa invatible en un social.

Bé, bona sort a Blanes, però al no ser un social ja savem que perds els teus superpoders.

Salutacions,