dimecres, 28 de desembre del 2011

El Barça crea una secció d'escacs



Aquest matí, a les dues de la matinada, s'ha signat un acord entre els presidents de FC Barcelona i el Club d'Escacs Congrés en el sentit de què el Club d'Escacs Congrés s'integra com a secció d'escacs del Barça.

No se sap ben bé del perquè d'aquest inhabitual horari, uns diuen que ha estat per seguir les paraules d'en Josep Guardiola en el sentit de matinar, altres fonts diuen, segurament amb millor informació (perquè formaven part de la festa) que la signatura s'ha produït en una discoteca i que no havien matinat perquè la "farra" havia començat el dia anterior.

El fet és que els senyors Sandro Rosell i Frederic Andreu han signat un acord històric pels escacs catalans. Passo a explicar les línies mestres de l'acord:

El Club d'Escacs Congrés s'integra com a secció del Futbol Club Barcelona i passa a denominar-se FC Barcelona - Costa de Barcelona.





Atès que el FC Barcelona, exigeix que les seves seccions tinguin un patrocinador que serveixi per contrarestar les despeses. En aquest cas els patrocinadors són "Turisme de Barcelona" i el "Gremi d'Hostaleria de Barcelona" per a promocionar la marca turística de recent creació "Costa de Barcelona". Em consta que això ha estat possible per la decidida intervenció del reconegut intel•lectual, mecenes, home de negocis i gran aficionat als escacs, Joan Gaspar. El senyor Joan Gaspar manté una antiga amistat amb el Frederic Andreu de quan el primer era un assidu visitant de la desapareguda Llibreria Francesa del Passeig de Gràcia.

La seu d'aquest equip serà l'actual seu del Club d'escacs Congrés. Però el primer equip, en totes les competicions per equips competirà a les instal•lacions de la Masia, que serà habilitada en aquest sentit.

L'acord contempla que el president de la secció sigui el senyor Frederic Andreu. En aquesta elecció a influït en gran part l'experiència i reconeixement de què gaudeix el senyor Andreu al món dels escacs catalans, però per sobre de tot va ser que a les negociacions i després de deu whiskys al senyor Andreu no el "baixaven del  burro ni amb una grua" sobre aquest tema.



El Coordinador Esportiu serà el senyor Ricard Llerins. El senyor Llerins ja té lligats per la propera temporada els següents jugadors i jugadores:

Anatoly Karpov (a l'estar a l'atur ha estat encantat de trobar feina)

Garry Kasparov (sembla ser que l'ha agradat això de ser "cul i merda" amb el Karpov i a més el Barça és de molta projecció mediàtica).

Miguel Illescas (contractat com assessor analista-informàtic d'en Guardiola).

Kevin Spragguett (a part de jugar, portarà el web da la secció).

Òscar de la Riba (ha fitxat a canvi de la nacionalitat catalana)

Ana Matnadze (sembla ser que vol adoptar a l'Iniesta)

Antonio Torrecillas (un caprici del president, va dir que tornaria i ha tornat)

Àlvar Alonso (ja posats, doncs el campió d'Espanya).

Marc Narciso (ei! que som catalans, el campió de Catalunya també).

Èrik Martínez
(més catalans que ningú, el campió juvenil de Catalunya no pot faltar).

Josep Monedero (el campió de Catalunya de Veterans tampoc podia faltar).

Elisabet Ruiz (aquí no hi ha discriminació de gènere, la campiona de Catalunya també).

Patricia Llaneza (aquesta jugadora és l'única que fitxa de franc, degut al seu conegut i notori amor pels colors blaugranes).

David Ayza. (serà el representant del club amb la Federació Catalana d'Escacs).




També a l'acord figura un gran impuls pels escacs base. Com a coordinador d'aquest àmbit ha estat contractat el senyor Miquel Fernández-Diaz. La idea de la secció és acaparar les escoles de tota Catalunya. Això esta previst aconseguir-ho, no tant per la qualitat dels monitors, sinó perquè tots els nens que s'apuntin a aquestes activitats extraescolars, seran obsequiats amb una samarreta del Barça amb el seu nom i signada pel Messi, també els pares seran obsequiats amb una samarreta similar per assegurar l'operació.

La presidència de la secció comptarà amb tres assessors que seran els senyors: Joan Fontanillas, Roger Salvo i Carles Reixach.


El Joan Fontanillas conegut com a Catulo, serà l'assessor en temes de "glamour", punteria i qüestions mediàtiques. Sabut és que l'única persona capaç de baixar al senyor president quan es puja a "la parra" és en Roger Salvo, doncs aquesta serà la seva tasca. El tema del senyor Carles Reixach, és una petició del president Sandro Rosell, ja que no sabia on posar-lo i l'ha semblat que aquest és un bon lloc per a que no destorbi al futbol.

En  fi, això ja esta en marxa. Tan sols falta que el Reial Madrid faci el mateix i els escacs pujaran un "munt" en el  difícil món de la difusió mediàtica en el qual vivim.



Salut i escacs.   

1 comentari:

Jordi Sabater ha dit...

Com que veig que el Barça no ha pensat en mi, em passo a l'Espanyol, je, je. Bones festes!!!