dissabte, 8 de gener del 2011

Pinzellades


Volia escriure sobre els principals canvis que s'han produït en els diferents equips de cara al proper per equips, però em trobo que el llistat d'Elo català del gener publicat per la Federació Catalana d'Escacs té clares deficiències. A dia d'avui, clubs tan importants com el Montcada, el Terrassa i el Sant Adrià, per posar un exemple, no surten al llistat. L'any passat va ser un virus el que va retardar aquesta qüestió, aquest any no ho sé ben bé el perquè. He sentit que no surten els clubs que encara no han tramitat i/o pagat les llicències, bé potser és això, però en aquest cas el tema també deixa bastant que desitjar. M'explico, des del meu punt de vista el tema de la renovació de llicències no tindria que interferir la publicació puntual de l'Elo i això es podria solucionar posant com a límit de tramitació de llicències un mes abans. Bé, "doctors té l'església" que diuen, però en aquest tema, la imatge que està donant la Federació no és gaire bona.

A continuació voldria fer algunes "pinzellades" de les incorporacions que he pogut detectar i que m'han cridat l'atenció.

Per començar vull parlar de la fusió del Barcelona-Vulcà i el Barceloneta, el nom resultant és Barcelona C.E. Hem d'esperar (i desitjar) que sigui per bé, és evident que amb la suma dels jugadors dels dos equips més les incorporacions del MI Hipòlit Asis i del MC Richard Guerrero tenen un equip de garanties per intentar mantenir la categoria en la molt forta Divisió d'Honor, però per a mi, no deixa de ser una desgracia la desaparició de dos clubs de barri amb tanta història com van ser el Vulcà i el Barceloneta.

El C.C.Sabadell
ha incorporat el jove MI Àlvar Alonso, el MF Antoni Ayas i els joves MC Enrique Colón i Immar Tallo.

L'Escola d'Escacs de Barcelona ha fitxat el GM Josep Oms, els MI Robert Aloma i Jonathan Cruz i el fort MC Esteban Montilla.

L'UGA ha fitxat el sempre solvent GM Alejandro Felgaer. També comentar les incorporacions a aquest club de la Judit Clopés i del veterà MN Josep Ridameya.

El Foment Martinenc ha fitxat els MF Marc Sánchez i José Javier Aoiz.

El Barbera ha incorporat el MC Benjamín Pérez Mañas.

El Lleida ha apostat per la joventut fitxant el fort MC Jordi Coll.

El Cerdanyola ha fitxat el també molt jove Danil Shatko.

El Sant Josep, que ja l'any passat es va reforçar de valent, ha fitxat el GM Amador Rodríguez, la MIF grega Vera Papadopoulou i el jugador cubà Douglas Tomas.

L'Andorra s'ha reforçat amb el GM David R. Norwood.

El Figueres ha incorporat el MI Rene Alonso.

L'Olot s'ha reforçat amb el MF Kornel Szlai.

El Sant Martí ha fitxat l'amic MC Miquel Fernández-Diaz.

El Catalunya s'ha reforçat amb el MC Felipe Vera i amb el David Vigo.

L'Aragonés ha fitxat els MC Teodoro Asensio i Miquel Serrano.

Fins aquí les meves "pinzellades" sobre aquest tema, segur que m'he deixat molts fitxages interessants. Si sabeu d'algun, no dubteu en dir-m'ho.

Salut i escacs,

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon article. Has tingut molt paciència en anar investigant quines incorporacions ha fet cada club.
Has fet un article en positiu pq també es podria haver fet en negatiu, és a dir, tots els jugadors que ha perdut cada club.
L'ideal seria fer una suma dels dos punts de vista i poder establir si objectivament cada club s'ha debilitat o millorat respecte a l'any anterior i, anant encara més enllà, explicar les motius de cada moviment de fitxes. Però això a banda de ser crònica rosa, seria una feina de titans.
M'ho he passat molt bé llegint les recol·locacions d'enguany, moltes d'elles, pel factor "diners".

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

Sempre és millor plantejar les coses en positiu, dir, per exemple, que l'Àlvar Alonso ha deixat el seu Gerunda de tota la vida, doncs és veritat, però millor no furgar en les "ferides" perquè a ningú, per molt que digui que és normal, que és llei de vida... li fa gràcia que el seu "producte estrella" que s'ha fet des de petit al club, se'n vagi a un altre equip.

"Positivo, siempre positivo" que deia l'holandès "quadrat", o era a l'inrevés?

Salutacions,

el sastre de la capa de Luis Candelas ha dit...

Apreciado Roger:

Te felicito por el blog, aunque te prodigues poco en escribir, pero lo bueno se hace esperar.

Este artículo me ha interesado mucho, y no voy a entrar en consideraciones como las que hace Catulo porque el tema podría ser interminable. Siempre he reflexionado sobre el motivo de que en este país no tengamos tumba al soldado desconocido. Y el motivo es muy simple, aquí nos conocemos todos. Y en el ámbito del ajedrez catalán más, si cabe. Por tanto, todos sabemos lo que se cuece por ahí y cada cual tenemos nuestra opinión.

Pero he encontrado un vacío en tus informaciones sobre cambios de club que me parece necesario destacar. Se trata de la incorporación al Tres Peons, procedente del Centro Aragonés, del mítico Fatollah ARSHAD BAKHTIARI, de 2457 Elo catalán, nº 52 en el ranking de la FCE y primer no titulado en el mismo. Cualquiera puede apreciar su evolución en la web de la FCE.

No tengo opinión sobre el tema y pido a Catulo y a ti que me ilumineis sobre los factores de este movimiento. No quiero pensar que tu omisión haya sido voluntaria, pero este movimiento dará mucho de que hablar.

Seguiremos opinando.

Roger Salvo ha dit...

Buenos días, sastre de la capa de Luis Candelas,

Te agradezco tus palabras, más si cabe, porque deduzco que eres persona de pocos elogios. Respecto al Sr. Fatollah Arshad Bahtiari, pues si, tienes razón, es uno de tantos que se me deben haber pasado. De todas maneras y aprovechando tu indicación, ¿crees que este jugador jugara alguna partida en el por equipos? Yo tengo mis dudas, el tiempo dirá.

Saludos,

Joan Codina Blasco ha dit...

Hola companys escaquistes,respecte al ultim tema,resaltar que el veterá jugador de la Uga,Xavier Colom;te un score de 2 de tres contra el Sr Fatollah,i aixó vol dir que amb els sus actuals Ratings,asoleix una performance de !2470!punts,jugant contra ell.Es curiós,però crec que només es una questió de temps i partides,fins aviat.
Joan Codina. Club d'Escacs Congrés

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

És una alegria per a mi quan un jugador del Congrés participa en aquest bloc, cosa que no passa sovint. Referent al Sr. Fatollah Arshad Bahtiari, ja que sembla que volem parlar d’aquest tema, dir que té un clar desequilibri entre el seu Elo català (2457) i el seu Elo internacional (2071). Aquesta desproporció no és normal, crec que si juga més sovint, aquests dos Elos s’aniran equilibrant.

Salutacions,

Joan Codina Blasco ha dit...

Bé,el tema del elo curiós d'un jugador,es superficial.
Hem d'anar al fons de l'assumpte,si tu vols,que son els criteris objectius d'evaluació.
Es bo,el sistema,si,no?,l'hem de canviar o no cal?jo mateix tinc tres ratings diferents,i quan jugo guanyo a jugadors de 2200 i perdo amb jugadors de 1800,i els tres ratings canvien de forma sustancialment diferent.
Algú te una proposta matemática per solventar-lo?.
Ja saps que els congresistes estem amb esperit i no sempre en cos,et llegim tots,company,fins aviat