diumenge, 16 de maig del 2010

Torneig femení del Sant Martí. Final.




Ahir a la tarda, es van jugar les tres partides que faltaven de l'actiu femení que organitza el Club d'Escacs Sant Martí. Aquesta segona jornada també va ser molt competida, però a diferècia de la primera no va haver incidents ni reclamacions, amb la qual cosa, l'arbitre, "l'impagable" Jordi Sabater, no va tenir cap mal de cap.

El torneig la guanyat amb autoritat la jugadora del Montcada Ana Maria Vargas, molt bon torneig d'aquesta jugadora que s'ha imposat a jugadores amb més Elo que ella. Felicitacions.



La segona posició ha estat per a la Sílvia Folch, jugadora de l'Ateneu Colón i guanyadora del torneig de l'any passat. Aquest any el seu joc ha estat massa irregular per poder obtar al campionat. Cal ressaltar però, que si hagués hagut un premi a l'esportivitat de ben segur que l'hagués guanyat ella. Penúltima ronda, juguen la Sílvia i la Vitalia Tolkachova jugadora amb el rànquing més alt del torneig, partida molt tensa i complicada, s'arriba al final amb cert avantatge de la Vitalia però la Sílvia té avantatge de temps, que li dona moltes possibilitats. La Sílvia comet un error greu i perd material important, estaria perduda si no fos que a la Vitalia li queden 15 segons de rellotge i no té temps per poder imposar el seu avantatge, la Vitalia proposa taules i la Sílvia les accepta tot i ser conscient que la partida esta guanyada per temps. "Chapeau" Sílvia.



La tercera classificada ha estat la Diana López del Club Passió d'Esparreguera.



La nostra "nena", nena que ja s'ha fet una dona, la Sandra Escobar, a quedat cinquena empatada a puntuació amb la tercera. Bona actuació de la Sandra que va millorant torneig a torneig.



El Club d'Escacs Sant Martí ha estat, com era d'esperar, l'equip amb més representants.



La classificació final és la següent:
  1. Ana Maria Vargas (1976) del Montcada, 6 punts.
  2. Sílvia Folch (2114) de l'Ateneu Colon, 5 punts.
  3. Diana López (2120) de la Passió d'Esparreguera, 4,5 punts.
  4. Vitalia Tolkachova (2168) del Masnou, 4,5 punts.
  5. Sandra Escobar (1955) del Congrés, 4,5 punts.
  6. Ariadna Moreno (1863) del Sant Martí, 4,5 punts.
  7. Cristina Vidal (1893) del Santa Eugènia 4 punts.
  8. Eva Carrillo (1700) de l'Escola d'Escacs de Barcelona, 4 punts.
  9. Andrea Gutierrez (1700) del Barcelona, 3 punts.
  10. Rosa Fernández (1700) del Sant Martí, 2 punts.
  11. Paula Bello (1700) del Sant Martí, 2 punts.
  12. Gala Garcia-Castany (1969) del Santa Eugènia, 2 punts (no va jugar la segona ronda).
  13. Sarah Nogués (1700) del Masnou, 2 punts.
  14. Klimava Katsiaryna (1700) del Sant Adrià, 1 punt (no va jugar la segona ronda).
  15. Euridice Da Silva (1700) del Sant Martí, 0 punts.
  16. Maria Rovira (1700) del Sant Martí, 0 punts.



















Bon torneig, molt meritòria la iniciativa del Club d'Escacs Sant Martí. En aquest torneig ha hagut un gran desnivell entre les participants, per una part jugadores amb moltes "hores de vol" que han competit per guanyar el torneig i un segon grup de principiants (majoritàriament nenes i adolescents). Però el realment positiu per a mi, ha estat veure amb quina il·lusió i serietat s'han pres el torneig les jugadores del segon grup. Aquest torneig és dels que seveixen per potenciar l'afició i l'autoestima a les jugadores que comencen.

Salut i escacs,

5 comentaris:

Jordi Sabater ha dit...

Et contractarem com a fotògraf encara em fas sortir força guapo, je, je.

Roger Salvo ha dit...

Hola Jordi,

M'ha agradat l'ambient que ha imperat en aquest torneig i d'això molta culpa és teva.

Com a fotògraf sóc mediocre, el secret és tirar moltes fotos i aprofitar les que surten bé.

Salutacions,

David Vivancos Allepuz ha dit...

Vaya, ¿he de suponer que la mejor foto que hiciste no salió bien? ;-)

Roger Salvo ha dit...

Hola David,
Gracias por entrar en mi blog, entiendo tu ironía pero no, lo que quiero decir es que como fotógrafo no me ganaría la vida. Pero también tengo que decirte que la cámara que empleo es una digital de bolsillo i que las condiciones para hacer fotos en un campeonato de ajedrez son dificultosas. Primero tienes que tener el permiso del árbitro, a veces no te dejan. Después debes hacer las fotos sin flash i en mi caso sin sonido del "clic clac" del pulsador, para no molestar, porque si no lo haces así el mismo árbitro que te ha dado permiso te dice que dejes de hacer fotos que estas molestando. Si añadimos que soy un mal fotógrafo, pues resulta que tengo que hacer bastantes fotos para asegurarme un repertorio que me interese. Como veras hay que dedicarle un poco de tiempo. Ahora bien, algunas fotos que no he puesto están bastante bien pero las que he puesto cuadraban mejor con el articulo.

David Vivancos Allepuz ha dit...

¿Gracias por entrar? Soy un asiduo desde que me dedicaste aquella entrada y entonces dejé mi primer comentario... Gracias a ti por escribirlo.

Un saludo a todos