divendres, 21 de maig del 2010

Obert Tupinamba


Dimecres passat va concloure el V Torneig Obert Internacional "Tupinamba", aquest torneig va ser el més matinador dels tornejos a ronda setmanal de primavera i òbviament ha estat el primer en finalitzar.

El Club d'Escacs Tres Peons, organitzador del torneig, s'ha especialitzat en organitzar un seguit de tornejos durant tot l'any amb diferents formats, horaris i dies de joc, que els fan molt atractius per un gran nombre d'aficionats.

Tornant al Torneig Tupinamba, el seu guanyador ha estat el Mestre Internacional Miguel Muñoz del Terrassa, amb 7,5 punts. El Miguel Muñoz és un especialiste en guanyar aquests tipus de tornejos. En els últims anys ha guanyat un gran nombre, no sé si ostenta cap rècord però deu estar molt a prop. Crec que el Miguel Muñoz i altres titulats com ell, fan una bona tasca pels escacs catalans jugant tornejos setmanals, ja que la majoria dels titulats internacionals que tenim al nostre país no opten per aquests tipus de campionats.
En segon lloc i amb els mateixos punts que el campió i pijor desempat, ha quedat en Filemón Cruz del Tres Peons, també habitual en aquests tornejos.
Tercer amb 7 punts ha quedat el jove jugador del Sant Martí, el Marc Sánchez. El Marc ja no és una promesa sinó tota una realitat i ho demostra torneig rere torneig.

Si voleu consultar la classificació final, cliqueu aquí.

Per part del Club d'Escacs Congrés han participat dos jugadors: El Rubén Hernández i el Rafael Ylla, joventut i veterania.

El Rubén ha fet 6 punts, bona classificació, però crec que ha estat per sota del seu nivell. Es una bona notícia que vulgui jugar tornejos individuals, de ben segur que vol tornar ha ser el primer taulell del nostre equip.

El Rafael Ylla ha fet 3 punts, tenint en compte que ha fet tres incompareixences pactades, la última ronda per anar al Campionat de Catalunya de Veterans, doncs podem dir que no ha estat un mal campionat.

Les pròximes setmanes aniran acaban en "cascada" tots els tornejos de primavera, intentaré fer una crònica dels que han participat jugadors del Congrés.

Salut i escacs,