dimecres, 2 de setembre del 2009

Us explico un conte? o parlem d'un rècord


Fa anys, molts anys, una secta secreta va imposar un precepte de la seva religió en un país llunyà, molt llunyà. Aquest precepte era que tan sols es podia jugar als escacs per equips i estava totalment prohibit jugar tornejos individuals. Com a tota norma hi havia una excepció, en una època concreta els dirigents del país permetien jugar un individual que denominaven social. Però, amb el temps, alguns pocs valents van començar a jugar campionats individuals organitzats per altres països o per la mateixa Federació de Països. Primer d'un en un, després de dos en dos, més tard fins a tres o quatre i en el límit de la gosadia fins a cinc es van atrevir. Fins i tot, les males llengües deien haver vist el Gran Pope Andreusan jugant individuals en un país molt graciós. Tot això no pot ser gaire bo, cridaven els ortodoxes (tot i que juguessin l'India de Rei) i el temps els va donar la raó. En el mes vuit del gran any del Barça, catorze intrèpids van desafiar totes les normes i van jugar el torneig més gran que es fa i es desfà. Això va produir una autèntica revolució, les masses van sortir al carrer i com embogides corrien a inscriure's en campionats individuals. Ha conseqüència d'això el Gran Pope Andreusan va convocar unes eleccions (que va guanyar ell, ja se sap el costum és el costum) i les prohibicions van ser suprimides.

Fins aquí el conte, tornem a la realitat. Catorze jugadors del Club d'Escacs Congrés han jugat l'Open de Sants, tot un rècord. En altres temps, temps llunyans, els congressistes anàvem en bandada a l'Open de Berga. Però en aquest moments, això, a més d'un rècord, és un símptoma de que alguna cosa es mou pel nostre club.

Cal ressaltar l'actuació del Jordi Climent al grup A i el Héctor Hernández al grup B.

El Jordi Climent va fer 4,5 punts. Puntuació molt positiva, tenint en compte que el Jordi tan sols fa tres anys que juga federat i que partia com a penúltim (299) al rànquing inicial. Tots els seus contrincants tenien més de 2000 punts d'ELO internacional i cal destacar la seva victòria sobre Manuel Guzmán, jugador Xilè, que fa pocs anys va jugar al nostre primer equip.

L'Héctor Hernández va fer 7,5 punts al grup B. Bon campionat, però tenint en compte com està jugant últimament, sap a poc. És un jugador que progressa dia a dia i estic segur que el veurem molt aviat al primer equip.

També al grup B, han fet un bon campionat la Sandra Escobar, el Josep Manel Gómez i el Javi González amb 6 punts.

Fa pocs mesos, el president de la nostra entitat i bon amic meu, en Frederic Andreu, em deia en resposta a algunes crítiques meves, que no estàvem tan malament (tan sols li va faltar dir "al loro"), potser té raó. M'agradaria que fos així.

Salut i escacs,

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Deixa'm fer-te dues preguntes indiscretes...
1) Es fa aquest social encara...?
2) Està obert a foranis...?

Merci.

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

En primer lloc voldria felicitar-te pel fet de què estàs fent un article pràcticament diari al teu bloc.

En segon lloc, ves en compte. Comença a ser preocupant que cada vegada que veus la paraula social t'agafi el "mono".

Contestant a les teves preguntes: Sí, encara es fa un social, és modest però és fa.
Em sembla que no està obert a foranís però no t'ho puc assegurar.

En aquesta adreça trobaràs informació de l'últim social:

http://idd00qkm.eresmas.net/escacs/social09.htm

Gràcies pel teu interès

Unknown ha dit...

Ei, gràcies pels "piropos", faig el que puc. M'alegro que hi hagi Social,penso que són un indicador de la salut de qualsevol club. Si no el puc jugar, no passa res, era simple curiositat.
Fins la próxima y felicitats tb pel teu blog!