divendres, 16 de febrer del 2024

Clàssic Sant Martí 2024. Sisena ronda


15 de febrer de 2024. Sisena ronda del XI Torneig Clàssic Internacional Sant Martí 2024.

És curiós, fins fa poc temps (si ho entenem com dins del context “temps” dels 99 anys de la Federació Catalana d'Escacs)  no era habitual que és juguessin tornejos individuals en paral·lel al Campionat de Catalunya per equips; en canvi ara es molt natural i és juguen una gran quantitat, especialment a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les coses canvien, és natural, a vegades per a bé i altres en negatiu, però en aquest cas no em negareu que és un tema totalment positiu.

És positiu perquè dona l'ocasió de poder jugar diferents tornejos durant la setmana, pràcticament hi ha o haurà un torneig cada dia de la setmana.

Però, al meu parer, també hi ha una part negativa. Ens trobem que alguns jugadors juguen entre setmana i no volen jugar el Per equips. S'està perdent l'esperit de club? Malauradament, comencen a haver preocupants casos i situacions.

Però, tornem al torneig d'hivern del Sant Martí; en concret a aquesta sisena ronda.

El Març Capellades ha tornat a guanyar i porta sis punts de sis possibles. El Marc està aplicant una autentica “tirania” i, a falta de tres rondes, cada cop té més a prop guanyar el torneig. Però això serà amb el permís de la Elisabeth Riera, que amb cinc punts i mig, el segueix de ben a prop.

A destacar també els cinc punts que tenen l’Alba De Lomas i el Ramon Serrahima.

Podeu consultar els resultats d'aquesta sisena ronda des d'aquest enllaç.

Com sempre us passo unes quantes fotografies d'aquesta ronda.





























En aquesta sisena ronda el torneig segueix amb normalitat. Però hi ha un tema que, a pesar de que no és responsabilitat del Club d'Escacs Sant Martí, està creant certes molèsties als participants; resulta que els ascensors no estan funcionant correctament. Esperem que els responsables del Centre Cívic ho resolguin amb celeritat.

Salut i escacs,