dimarts, 7 de març del 2023

Campionat de Veterans de Barcelona 2023. Ronda 2


Dimarts 7 de març, avui toca Campionat de Veterans de Barcelona.

Però abans de comentar aquesta segona ronda d'aquest torneig, voldria fer un comentari sobre el tema de que es denominin veterans als majors de 50 anys. Com he comentat en diversos articles anteriors, la denominació de veterans tindria que ser a partir de 60 anys, com es feia abans.

Els jugadors de poc més de 50 anys encara tenen un nivell important. Us passo una relació de jugadors amb més de 50 anys i que estan per sobre dels 2600 punts d'Elo:

Kasparov, Anand, Adams, Rausis, Gelfald, Ivanchuk, Shirov, Van Wely, Salov, Afromeev, Bareev, Seirawan, Chernin, Akopian, Hodgson, Alterman, Khalifman, Dreev, i Illescas.

Com exemple de fort jugador de més de 50 anys proposaria a Boris Gelfald (nascut l'any 1968), que en aquests moments està jugant el Campionat d'Europa Individual, i ningú pot negar que té un alt nivell. 

Foto: eicc2023.com

Per altre part i en clau casa nostra, crec que convindrem que el Miguel Illescas (nascut l'any 1965), ha estat i és un dels millors jugadors d'Espanya i de Catalunya. Si el Miguel Illescas volgués jugar el Campionat de Catalunya absolut, a ningú li semblaria estrany que el guanyés.

Bé, això és una petita aportació al tema de que els jugadors d'entre 50 i 60 anys no tindrien que considerar-se com a veterans.

Ara si, anem al que toca en aquest article, la segona ronda del Veterans de Barcelona.

Jornada amb algunes sorpreses. Al grup A, cal destacar la victòria del Teodoro Asensio sobre el número 1 del ranking, el Daniel Leiro, i les taules entre el Lluis Canellas i el Luis Sánchez. Al grup B, destacaria les taules entre: el Ricard Brusi i el Pere Mas, el Xavier Colom i el Xavier Miquel, i l'Enric Franzoni i el Jordi De La Plaza.

Podeu consultar els resultats del grup A des d'aquest enllaç

Podeu consultar els resultats del grup B des d'aquest enllaç

Com sempre us passo unes fotografies:






















Dues rondes i organitzativament tot sembla que va bé. Destacar la combativitat, que fa que en sol dues rondes no hagi cap jugador favorit en cap dels dos grups.

Salut i escacs,