dimecres, 26 d’octubre del 2022

Primer sorteig del per equips 2023


Al web de la Federació Catalana d'Escacs han sortit publicats els nombres que tenen assignats els equips de Divisió d’Honor i Primera Divisió Nacional. Això permet poder fer els calendaris d'aquestes categories.

La Divisió d'Honor compta amb la participació de setze equips dividits en una fase prèvia en dos grups de vuit equips.

La Primera Divisió Nacional compta amb vint-i-quatre equips organitzats en dos grups de dotze equips.

Després de l’afectació que va haver del Campionat de Catalunya per equips per la pandèmia (cal recordar que l'última ronda del campionat de l’any 2020 no és va jugar i la decisió de la FCE de què no perdés la categoria cap equip i que això va representar que en aquestes categories s'acumulessin molts més equips dels que eren desitjables), tant l'any 2022 com l'any 2023 encara estem patint aquest “overbooking”, sobretot a Primera Divisió.

Imatge: Forges

Us passo els nombres de cadascun dels grups d'aquestes categories.

DIVISIÓ D’HONOR



Taula d'emparellament per a vuit equips:




PRIMERA DIVISIÓ NACIONAL



Taula d'emparellament per a dotze equips:



Amb aquestes dades podeu fer els calendaris de les rondes; les dates prefereixo no posar-les, suposo que el campionat començarà el 22 de gener de 2023, però com no estic segur, doncs temps al temps. A més, d'aquí al gener podrien haver canvis no previstos avui.

Totes les altres categories trigaran a sortir, normal, ja que la FCE encara no sap quants equips hauran i quan ho sàpiguen, com cada any, tenen una tasca feixuca per quadrar tots els equips tenint en compte que molts clubs que inscriuen molts equips tenen necessitats d'utilització del seu local, el que vol dir que quan uns juguen a casa uns altres tenen que jugar fora (cada temporada la FCE té que fer “jocs malabars” per quadrar el calendari de tots els grups, tema que entenc té un gran mèrit).

En fi, al gener tornarà a jugar-se el que per a mi és el torneig més important dels que es juguen a Catalunya. Potser sobre aquest criteri algú no estigui d'acord, però el que no es pot discutir és que aquest torneig és el que més jugadors i jugadores mou.

Salut i escacs,