dimarts, 19 de novembre del 2019

Breus comentaris (22)


De nou aquest format de “Breus comentaris” en aquest cas el vint-i-dos. En certa ocasió em va comentar un lector habitual d'aquest blog que en això dels breus comentaris jo sempre “tirava amb bala”, que sempre eren articles molt punyents. És possible que alguna vegada hagi estat així, però, en general aquesta no és ni ha estat la meva intenció; una altra qüestió és plantejar temes que crec que no són correctes i/o equivocats.

També comentar que no tots el comentaris són d'aquest tarannà, tan sols teniu que entrar en els articles anteriors i ho podreu comprovar.


Avui vull parlar de dos temes relacionats amb els tornejos que organitza la Federació Catalana d'Escacs i un tercer relacionat amb l'amistat.

Primer comentari


El primer comentari és un no comentari, m'explico: des del meu punt de vista, han estat tants els canvis (canvis experimentals, diria jo) que ha fet aquest any la FCE, canvis que realment no crec que hagin estat positius, que per comentar-los tots , més que uns comentaris hauria de fer un quants articles; a més al final semblaria que li tinc mania a la federació, cosa que no és.

Segon comentari


El web sobre escacs, Ajedrez Noticias Diarias, ha publicat recentment el següent editorial:


El que diu aquests editorial és molt fort. Algunes coses que diu em semblen confuses, potser perquè no tinc la suficient informació sobre el tema, però si tot el que diu és correcte, la situació em sembla realment molt greu.

Podeu accedir al web des d'aquest enllaç.

Tercer comentari


El tercer comentari va d'amistat. Com sabeu vaig estar molts i mots anys al Club d’Escacs Congrés. En aquest club vaig fer uns molt bons amics, especialment el meu gran amic Frederic Andreu.

L'any 2014 vaig canviar de club, vaig fitxar pel Club d’escacs Sant Martí. En aquest club també he de felicitar-me, perquè he fet uns quant bons amics.

Però, com es diu en castellà “el movimiento se demuestra andando”, vull comentar un fet d'amistat que ha fet amb mi l'amic i company de club  Pablo Castillo.

El Pablo i la seva família han estat recentment, en un viatge turístic, a Grècia. Sembla ser, pel que explica, que s'ho van passar molt bé.


Doncs bé, sabent que jo tinc una petita col·lecció de jocs d'escacs, m'ha portat un de ben original.



Més que el joc d'escacs, que m'ha agradat força, el que més valoro és aquest gest d'amistat.


Moltes gràcies Pablo, moltes gràcies amic.

Salut i escacs,

1 comentari:

Fred ha dit...

Hola Roger En primer lloc les meves disculpes pel no comentari sobre els deu anys del blog Volia llegir totes les referencies i com que tinc cataractes deixo constancia de que es un tema pendent aixo si critic els que et coneixem series molt contundent.En quant al tema de Ajedrez ND jo crec que la FCE te que recuperar l esprit que va permetre eliminar la Copa Catalana en el seu format original Matx a partit unic en equips de sis jugadors i aixi que els dies lliures permetes a molts clubs organitzar molts oberts-Entenc que no a l Assemblea del dia 30 pero si en una especifica on caldria debatre tot el que es fa i combinar tot el que es fa i pensar con coordinar ho tot-No pot ser que per un exces d oferta es suspenguin escacs actius tan excelents com el de Vilanova,exemple que segur ni han mes pero que si no regulem acabarem fnt socials encoberts.En quant al comentari sobre la amistat no puc afegir res mes que dir Bravo Pablo!!!!! Fins la setmana entrant amic Fred