dijous, 27 de setembre del 2018

Batumi, un petit espai per a l’amor



Aquesta setmana a començat la 43 Olimpíada d’escacs a Batumi (Georgia). Dels esdeveniments d'aquest fabulós espectacle escaquístic hi ha força informació en els mitjans relacionats amb els escacs de tot el món. Per això, tenint en compte que faig un article setmanal, entrar a fer un seguiment de les Olimpíades representaria arribar tard i malament.

Però si que voldria fer un comentari a un fet que es va produir a la segona ronda. Però, anem a pams, primer us presento els dos protagonistes d'aquest article.

Per una part, trobem a l’Ángela Franco, jugadora colombiana que va jugar alguns tornejos del Circuit Català de l’any 2017; un d’ells l’Obert Internacional Sant Martí.

Obert Internacional Sant Martí 2017. Foto: Pau Pascual

Obert Internacional Sant Martí 2017. Foto: Pau Pascual

Per una altra part trobem al periodista i jugador d'escacs de l’Índia Niklesh Jain, corresponsal de Chessbase Índia en alguns tornejos del nostre circuit en els últims anys; entre ells l’Obert Internacional Sant Martí, on tenim una molt bona relació amb ell.

Obert Internacional Sant Martí 2018

L’Ángela Franco forma part de l'equip femení de Colòmbia a la Olimpíada de Batumi.

 Foto: Chessbase India

Doncs bé, el fet és que minuts abans que comences la segona ronda d'aquesta Olimpíada, quan tots els participants estaven buscant la seva taula de joc, inesperadament, Niklesh Jain li va fer la petició de matrimoni a Ángela Franco, al més pur estil clàssic i romàntic.

Foto: El país

Foto: Chessbase

Foto: Chessbase

No vull acabar sense comentar que l’Ángela va acceptar la petició. Per la meva part desitjar-los el millor i, sobretot, que sàpiguen governar amb saviesa les ineludibles diferencies culturals.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hoa Roger: Evidentment has aconseguit plasmar una de les millors anecdotes de la Olimpiada de Batumi.Un veritable cant a l'amor.Desitjo el millor a la feliç parella.tot i que com tu apuntas molt bé les diferencies culturals seran tot un repte que ells com bons escaquistes sabran superar,Molt bona publicitat subliminal de l'Obert del Sant Marti on els nostres joves poden trobar l'amor tot passejasnt pel carrer Guipuscoa entre Meridiana i Rambla Prim despres d'analitzar les posicions!!!!.Molt bon treball company!!Salut!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

És agradable saber que les persones de les quals parles les has tingut ben a prop. El Niklesh Jain ha tingut una molt bona relació amb els organitzadors de l’Obert del Sant Martí, també la va tenir amb el Pau Pascual pel tema de les fotos; en el passat torneig, em va demanar a mi si podia fe us de alguna de les meves fotografies, òbviament, la meva resposta va ser que sí.

Salutacions,