dimarts, 9 de gener del 2018

Fotos d'equip (3)


Torno al format de “fotos d'equip”, si aquelles que es feien amb tots (o alguns) dels components de l'equip, habitualment per perpetuar l'haver guanyat un campionat o el pujar de categoria. D'aquestes fotos d'equip, francament crec que no han perdurat gaires i molt menys de clubs modests.

En aquesta ocasió serà el tercer article sobre aquest tema. El primer article, majoritàriament, el vaig dedicar ha les dècades dels 80 i 90 del segle XX; les fotos del segon article van ser més recents, entrats al segle XXI i, òbviament, totes eren en color.

En aquest tercer article m'he centrat en la dècada dels anys 70; totes les fotografies són d'equips catalans però no tan sols del Campionat de Catalunya per equips, també he posat del Campionat d'Espanya per equips, Copa Catalana i una foto d’un equip campió de Catalunya infantil.

Totes les fotografies són originaries de la Federació Catalana d’Escacs, però en la majoria dels casos he tingut que fer un treball de restauració, he de dir que algunes ni així han quedat gaire bé, però la majoria estan prou bé.

En fi, aquestes són les fotografies que he pogut rescatar:

Equip del Palafrugell 1974

Aclarir que Preferent era com es denominava la màxima categoria en aquells temps

Equip de l'Associació Barcinona 39/69 al Campionat d'Espanya 1976

Olot, tercer classificat al Campionat d'Espanya 1977

Vulcà, primer classificat al Campionat d'Espanya de 2a divisió 1977

Equip del Manresa al Campionat de Catalunya per equips 1977/78

Temporada 1977/78

Temporada 1977/78

Any 1978

Any 1978

Pineda, Campió de Catalunya de 3a categoria 1978/79

UGA, Campió d'Espanya per equips 1979.
Començant per l'esquerra: Pomar, Buxadé, Fernández i Ochoa; el cinquè membre de l'equip, que no surt a la foto, va ser Brusi


Com he dit en els anteriors articles de “fotos d'equip”, no es van fer gaires i la majoria d'ús privat; moltes van acabar en un calaix i a la mort del propietari van acabar a les escombraries, altres segueixen en calaixos i si no són recuperades, també acabaran desapareixen.

Seria molt convenient que entre tots salvéssim el major número possible d'aquestes fotos.

Salut i escacs, 

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Un altre bon treball d'investigació(fotogràfic en aquest cas)M'ha emocionat veure molts amics(alguns ja no estan entre nosaltres) i d'altres encara coincidim ocasionalment.Parlo en nom de molts lectors al dir que ara que el Pascual ens ha deixat en Roger Salvo ocupi el seu lloc,al menys com a un dels "fotogràfs oficials" dels escacs catalans.No defaillexis company!!Et necesitem.Fins la propera setmana,amic Fred

Roger Salvo ha dit...

Moltes gràcies Frederic, si us plau, no m'apreciïs tant. La meva afició a la fotografia és molt bàsica, res a veure amb les capacitats de l'amic Pau Pascual.

El tema que proposes de passar a ser un dels “fotògrafs oficials”, no tinc cap interès de ser “oficial” ni de fotògraf, ni de cap altra tema. La independència em dona la capacitat de dir el que penso, unes vegades amb raó i altres potser equivocat, però sempre amb una aptitud totalment honesta i sense estar condicionat per cap interès i/o amiguisme.
És la meva manera d'entendre la llibertat. Llibertat que jo exerceixo, entre altres llocs, des d'aquest el meu blog d'escacs.

Salutacions,