dimecres, 1 de novembre del 2017

Enllaços a blogs d'escacs



A l’anterior article vaig fer una referència al meu blog. Avui vull parlar dels blogs més destacats que podeu trobar a la franja dreta d’aquesta pàgina principal.

Com vaig comentar a l'article anterior, els blogs a casa nostra són cada cop menys, i encara són més difícils de trobar blogs escrits en català.

No obstant això hi ha alguns que són força bons, com és el cas de “Rabiosa Actualitat d'Escacs”, de l’amic Enric García.


Aquest és un blog fantàstic, d'una gran dedicació per portar al dia quantitat d'informació, tant propera com internacional. Però, és un blog d'informació general, més proper a un web que a el que és generalment un blog.

Altre molt bon blog en català és “Viatge als Escacs” d'en Pau Pascual, però que porta unes quantes setmanes aturat.


Esperem i desitgem que aviat torni a estar operatiu.

Un blog en català que està actiu és “Escola d’Escacs d’Osona”, és un blog que està actiu però que la seva activitat es fonamenta en donar difusió dels tornejos que ells organitzen o donen suport. Habitualment de la Comarca d’Osona o comarques properes.



Un altre blog en català actiu, però de periodicitat incerta és “Llibres i Escacs”. Després de la recomanació de més de 400 llibres, suposo, que trobar llibres relacionats amb els escacs és cada cop més dificultós.



Els altres blogs que recomano són en castellà, us passo els que més m'agraden.

Un que m'agrada força (ho he expressat en més d'una ocasió)  i que segueixo amb dedicació és “Artedrez”.


Un apropament dels escacs amb la literatura i les arts plàstiques. Us recomano que entreu en un article que vaig fer sobre aquests blog l'any 2013, amb unes imatges molt interessants, ho podeu trobar en aquest enllaç.

Si voleu seguir partides actuals, us recomano les partides que publica en Leontxo García en el blog del diari El País, en l’apartat “Noticias sobre Ajedrez”.


Que seria d'aquest món sense el bon humor. Brillant blog d’humor gràfic d’en A. Wadalupe.


També recomano el blog “Chess Coach”, un blog que ha estat aturat molt tems i que ara sembla que torna a estar força actiu. És un blog a l'antiga, dels que es feien fa més de quinze anys; amb una o dues fotos i molt redactat. Però en el redactat podreu trobar qüestions força interessants.


El blog “Un enfoque terapéutico y social del Ajedrez” d'en Juan Antonio Montero, toca el tema dels escacs des d'un enfoc diferent, però no menys interessant. Els articles nous triguen en sortir, però això si, no perden la seva actualitat.


Per finalitzar he decidit posar un blog que no s'actualitza (suposo que està fet aposta), per la qual cosa sempre el trobareu al final de l'apartat de blogs. Estic parlant del blog “Chess Schooll of Boudy” del Mestre Internacional Julio Leonardo Boudy.


El mestre Boudy crea sovint vídeos sobre escacs a Yotube, que després penja a Facebook. Molts d'aquests vídeos els podeu trobar en aquest blog.

En fi, crec que són recomanacions interessants. Crec sincerament, que els bons blogs encara tenen potencial i molt que dir.

Salut i escacs,

6 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Aquesta setmana he fet els deures i he mirat minimament les teves recomanacions.Coincideixo amb els teus comentaris sobre Rabiosa Actualitat de l'amic Enric(impagable) i m'ha encantat coneixer Artedrez i Chesscoach al extrem que cada setmana els miraré.També vull comentar minimament Ajedrez espectacular d'en Richard Guerrero.Tot el que fà denota una gran capacitat de treball però la seva última publicació sobre Fischer es brutal.Només per 10 euros tenim material per un any apart de que ens treu quaranta anys de sobre!!!!.Fins la setmana que vé amic!!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Gràcies per les teves paraules. Referent al web de Richard Guerrero, doncs si, esta força bé i l'he posat al blog. Al ser un web que majoritàriament ven productes, l'he posat a la pestanya "Botiga".

Salutacions,

Enric Garcia Garrido ha dit...

Moltes gràcies per la recomanació Roger. La veritat és que darrerament no l'actualitzo tant com abans, i l'enfoco més a només posar enllaços, i no redactats previs a campionats com feia abans. Però és veritat que procuro posar les coses importants mínimament.

Es curiós perque ja fa temps volia fer una entrada semblant a aquesta, recomanant webs i blogs, i no trobo el moment, segurament aquestes properes festes nadalenques ho fagi.

salut, i enhorabona pel teu blog també.

Fred ha dit...

Endavant Roger i Enric,Enric i Roger.No defalliu.El vostre treball a l'ombra però constant es fonamental per la bona salut dels escacs catalans.M'aixeco del seient de l'ordinador i us aplaudeixo.Bravo,bravo amios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Enric,

Gràcies per les teves paraules i explicacions. Mantenir un web (blog) de tants continguts com el teu requereix de molta dedicació i no sempre es té el temps necessari, perquè hi ha moltes altres coses a la vida. No per això deixa de ser un blog magnífic.

També destacar que tant el teu un blog com el meu els fem en català, el que ens resta entrades. Però crec important que el nostre idioma estigui present a les xarxes socials.

Salutacions,

Roger Salvo ha dit...

Gràcies Frederic, el teu suport també és fonamental.