dimarts, 28 de juny del 2016

Fotos d'equip



El Campionat de Catalunya per equips, és el campionat d'escacs més important dels que és juguen a Catalunya. Sobre aquesta qüestió hi ha una gran unanimitat.

Un campionat que es juga des de l'any 1927 i que ha mogut i mou a milers de jugadors; en canvi, no ha estat un campionat gaire fotografiat.

No dic que no s'hagin fet fotos durant tots aquests anys, segur que centenars. Però quantes han sobreviscut? Normalment han estat fotos particulars i amb el temps s'han perdut.

Avui vull parlar de les fotos dels equips, si aquelles que es feien amb tots (o alguns) dels components de l'equip, habitualment per perpetuar l'haver guanyat un campionat o el pujar de categoria. D'aquestes fotos d'equip,francament crec que no han perdurat gaires i molt menys de clubs modests.

En aquest article us passo algunes que ja tenen uns anys, la meva intenció és anar posant les fotos que tinc i també recuperar totes les fotos que pugui.En aquest sentit, si algú em pot passar fotos, seran ben rebudes.

Club Escacs Barcelona en un Campionat d'Espanya als anys 60.
Començant per l'esquerra: Cherta, Anguera, Gil, Beltrán, Albareda i Ribera

El fort equip de l'Olot de l'any 1978. No tinc els noms, però reconec a: Poyato, Ferran, Castro, González Maza, Monedero, Abejón, Cordovil i Medina.

Terrassa 1985, campió d'Espanya.

Xec Escacs Terrassa 1985

CE. Tarragona 1985

El Cerdanyola del Vallès 1985

El Barcino durant la seva gran època als anys 90

La Colmena any 1990

Equip de la UGA, campió d'Espanya 1991


La majoria d'aquestes fotos són de l'arxiu de la Federació Catalana d'Escacs. Accedir a les fotos de particulars es fa força difícil si no hi ha una col·laboració per part d'aquests.

Seria molt convenient que tots els particulars que tenim fotos sobre els escacs i especialment dels escacs a casa nostra, que donéssim una copia a la federació. Òbviament la federació s'hauria de comprometre a fer-se càrrec i tenir cura d'aquestes fotos de cara a poder crear algun dia un bon fonts fotogràfic sobre els escacs.

Salut i escacs

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Aquest article ha d'esser el començament d'un fons fotogràfic dirigit per la Federació i que haria d'anar acompanyat d'un llibre commemoratiu del Centenari dels escacs Catalans com ja he demanat varies vegades,Es cert que encara falten molts anys però per fer una cosa digne cal començar a posar fil a l'agulla.Per tant amenaço a "donar la pallissa" de manera incansable fins que se m'escolti per part de la Federació.Fins la setmana que vé company!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Bona tarda Frederic,

Mira que ets "pesadet" amb el tema del centenari, encara falta molt, home! Això sí, si els clubs i els jugadors interessats amb la nostra història anem col·laborant recollint informació i després, quan la federació comenci a treballar aquest tema, que segur que ho farà, som capaços de lliurar-los força informació dels nostres clubs i de la història en general dels escacs a Catalunya, doncs estic segur que sortirà un molt bon llibre.

Per altra banda, si les persones encarregades per la federació en preparar els actes dels cent anys de la Federació Catalana d'Escacs, no troben una col·laboració activa per part dels clubs, per molt interès que posin, el producte final no serà el mateix.

Resumint, el centenari no és tan sols de la federació, és de tots nosaltres, clubs i jugadors, i si no col·laborem, "caca de la vaca".

Salutacions, company.