dilluns, 30 de maig del 2016

Campionat de Catalunya de Veterans 2016


Del 21 al 29 de maig s'ha jugat a l'Hotel Palas Pineda de Vila-seca el Campionat de Catalunya de Veterans. L'hotel i l'entorn no ha estat malament, però, molts dels participants han manifestat que els agradava més Santa Susanna, que és on s'ha jugat els últims anys.

Curiosament, i segons les meves fonts, el que aquest campionat es jugués aquest any a la Costa Daurada, i no al Maresme, com els anys anteriors, va ser per propiciar la participació dels jugadors de la Delegació de Tarragona. Bé, aquesta en principi sembla una bona iniciativa, però la realitat ha estat una altra, ja que han estat ben pocs els jugadors d'aquesta delegació que han jugat aquest campionat. Un fet per a la reflexió per part de la Federació Catalana d'Escacs.

Hotel Palas Pineda. Foto: Hotel Palas Pineda

El Campionat ha estat molt competit i finalment s'ha imposat el Juan Domínguez, del Jake, amb tot mereixement. Segon ha estat l'Emili Simón del Terrassa i tercer Josep Monedero del Jake.

Partida Domínguez-Bautista. Foto: web Federació Catalana d'Escacs

Emili Simón. Foto: web Federació Catalana d'Escacs

Josep Monedero. Foto: Enciclopèdia.cat

Podeu consultar la classificació final en aquest enllaç.

Bona actuació del meu company d'equip, l'Andrés Rojas, que ha fet 5'5 punts i ha quedat vuitè, quan el seu rànquing inicial era el vint-i-quatre.



El meu amic Frederic Andreu ha fet 4'5 punts i ha quedat en el lloc vint-i-quatre, bé, tampoc ho podem criticar si tenim en compte que el seu rànquing inicial era el trenta i un.



Aquest tornejos estan força bé, tan sols constatar que cada any son menys els participants. No sé exactament per què, potser una de les raons sigui que havent tal quantitat d'oferta de tornejos de tota mena, alguns (molts?) veterans valoren altres possibilitats.

L'Elisabeth Riera, campiona de Catalunya Femenina i el Juan Domínguez, campió dels veterans.
Foto: web Federació Catalana d'Escacs

En fi, aquest és un tema general, no es pot dir que sigui un problema perquè esta molt bé el poder escollir entre molts tornejos, però això fa que els organitzadors és tinguin que espavilar per a no tenir problemes d'inscripcions, i quan l'organitzador és la Federació Catalana d'Escacs doncs també hauria d'espavilar si no vol que li acabi passant amb aquest campionat el mateix que li esta passant amb el Campionat de Catalunya Femení.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Aquestes setmanes he jugat el Veterans i no he pogut fer el meu comentari habitual.En primer lloc vull comentar els dos anteriors articles.Molt bé el de les webs-programes dedicats als nostres escacs Cooltura de ajedrez,Xarxa de mat i 8x8.Molt aviat m'oferiré a presentar a debat una proposta per augmentar la participació en els oberts.Increible també el teu article de musica i escacs.encara que no l'he escoltat en la seva totalitat estic esperant escoltar l'Eric Clapton.
Una vegada posat al dia paso a comentar minimament el torneig de veterans.Com que era la primera vegada que participava comentaré el que més em va agradar i també algunes coses que potser podrien ajudar a ampliar la participació.Va començar de manera molt emotiva guardant un minut de silenci en memoria de l'Arturo Pomar que em va transportar 54(!!!) anys abans quan vaig jugar contra ell en unes simultanees que vaig jugar sent la primera partida anotada que vaig fer.Molt emotiu també per a mi el retrobament amb Ramon Clotet de l'Igualada.Erem llavors en el Juvenil dues"figuretes"amb tota la il-lusió dels 19 anys i feiem numeros per veure com quedavem a l'ultima ronda.Si ell guanyava quedaba segon i jo tercer.Lamentablement els dos varem perdre quasi a la vegada i ens varem mirar fent cara de "pasta de boniato"Dels jugadors de devant cal felicitar al campió Juan Dominguez que en "plan Lasker" va remuntar diverses posicions inferiors.Molt combatiu Josep Monedero tercer clasificat i decevedora la actuació de l'Emili Simón que semblava que quedaria campió durant les primeres rondes on es va desfer amb bon estil de Monedero i Grau pero en la part final del torneig va fer una excesiva quantitat de taules.Bon torneig de Lillo al que no conexia demostrant ser un gran finalista.Excelent actuació de l'Andrés Rojas que li encanta dir que vaig ser el seu"mestre" encara que ja fa temps que el"alumno" ha superado al maestro.Decebedora la actuació de Bautista i Buxadé on crec que la edat els hi comença a pasar factura.En quant als jugadors del Club Tejero va fer un excelent campionat(va guanyar amb un Samisch contra la Nimzoindia d'en Coll en pur estil Botvinik.No obstant la derrota contra Dominguez en la setena ronda on va arribar a estar millor el va desmoralitzar i va acabar fent dues taules amb poca lluita.Tort va fer un excelent campionat puntuant amb eficacia contra jugadors més forts i si hagués guanyat la ultima que va tenir molt millor hagués aconseguit un valuós 50% i haguessim quedat sotscampions per equips.En quant a la meva actuació va ser decebedora al començament on vaig intentar cambiar el repertori d'obertures i aixó es un suicidi quan no va haver una preparació previa.Sort que vaig remontar al final amb una victoria sobre Marza i vaig aconseguir un 50% guanyant quatre punts d'Elo que tal com va anar el torneig va ser oli en un llum.Ara bé en plan positiu penso que varies coses que vaig aprendre em servirán per altres tornejos.Fins la setmana que vé amic!!!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Ben retornat a aquest bloc; un bon missatge-crònica del Campionat de veterans, llàstima que hagis trigat tant, la gent, normalment, es llegeix els missatges de l'últim article. No obstant això, la teva explicació és d'una proximitat molt interessant.

Si ets capaç de ser més àgil en les teves entrades, et puc fer corresponsal oficial de les competicions de veterans (sense sou, eh!).

Salutacions,