diumenge, 13 de desembre del 2015

Breus comentaris (11)



Torno al format "Breus comentaris" després d'uns quants mesos. Com sabeu, aquest format l'utilitzo per tocar diferents temes d'actualitat als quals dono una certa importància, però què prefereixo posar-los tots junts en format de noticies ràpides.

Aquest en concret és l'11, no està malament, en aquesta ocasió aquest són els meus comentaris.

No puc deixar d'aprofitar l'ocasió i enllaçar el primer comentari amb l'article anterior:

La notícia, publicada al web de la Federació Catalana d'Escacs, explica la primera activitat del Programa de Promoció dels Escacs en Municipis sense Club. En aquesta ocasió al municipi de Palamós. Bona noticia, la podeu llegir des d'aquest enllaç.

Palamós 2013. Foto: JOF

El segon comentari és refereix a la signatura el passat dimecres, 9 de desembre, del conveni de col·laboració entre la Federación Española de Ajedrez i la Federació Catalana d'Escacs. Aquest conveni pretén posar fi al conflicte que des de fa un temps enfronta a les dues federacions. Desitgem, pel bé dels escacs en general, que aquests acords solucionin i superin les situacions anteriors enfrontades. Podeu llegir el comunicat de la Federació Catalana d'Escacs en aquest enllaç.

Foto: Web Federació Catalana d'Escacs

Ha finalitzat el Festival d'Escacs que anualment es desenvolupa a Benidorm, organitzat per l'Hotel Balí. En aquesta ocasió he de destacar dues actuacions que ens poden omplir de joia.

La primera és la revalidació com a Campió d'Espanya per equips sub-16 (l'any 2014 també va ser campió) del equip català del Peona i Peó, simpàtic club del barri barceloní del Guinardó. Podeu consultar la classificació final en aquest enllaç.

Foto: web Rabiosa Actualitat d'Escacs

La segona és la fantàstica actuació del Gerard Ayats del Club d'Escacs Llinars, un jove també sub-16, a l'Open sub-2000. Un open amb uns fantàstics premis, que fa que estigui ple de "taurons" de tot el món en busca del "tresor". El Gerard a quedat segon amb 9 punts de 10 possibles, empatat amb el primer classificat i tan sols superat pel coeficient de desempat. Podeu consultar la classificació final en aquest enllaç.

Foto: web Rabiosa Actualitat d'Escacs

També m'ha donat una gran alegria l'actuació de dos amics al recent Campionat de Barcelona de Veterans 2015, classificatori pel campionat de Catalunya 2016.

La primera alegria ha estat la gran actuació de l'Andrés Rojas, company de club amb el que tinc una molt bona relació. L'Andrés, amb un molt bon joc, ha quedat primer. Enhorabona Andrés.

Foto: web Federació Catalana d'Escacs

La segona alegria ha estat la bona actuació del meu gran amic i President del Club d'Escacs Congrés, el Frederic Andreu que ha quedat vuitè amb els mateixos punts que el quart classificat.



És molt possible que els dos juguin el proper Campionat de Catalunya de Veterans 2016, que segons he sentit, en aquesta ocasió està previst que es jugui a Salou.

Podeu consultar la classificació final d'aquest campionat en aquest enllaç.

L'últim breu comentari fa referència a l'aprovació a l'última assemblea d'un Elo català per a ritmes ràpids. Em sembla perfecte, ja que, com he expressat en ocasions anteriors no és convenient barrejar "pomes amb peres".



La sorpresa ha estat que no estarà vigent la seva aplicació fins l'1 de maig de 2016. Sembla mentida que un tema que està pràcticament fet des de fa més d'un any, ara resulta que des de la federació tinguin que començar a treballar des de zero. En aquesta ocasió, "cero patatero" que diria aquell impresentable. Podeu consultar el comunicat de la federació en aquest enllaç.

En aquesta ocasió, el breus comentaris ha estat més ampli de l'habitual, però els temes tractats, des del meu punt de vista, són força interessants.

Salut i escacs,

5 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Com a compensació del que he trigat la setmana pasada aquesta faig el comentari el mateix diumenge.En primer lloc es una alegria que hagui un club d'escacs a Palamós on he estiuejat molts anys.Fins i tot vaig participar en un llampec que van organitzar amb junt amb la població veina de Sant Antoni i on vaig quedar segon.
Felicito als que han fet posible aquest esdeveniment.En quant al BALI extraordinari festival de tornejos(crec que només els hi falta un torneig llampec a l'hora de dinar menjant una hamburguesa!!!!) Felicito als nostres veins i amics del Peona i Peó i al Gerard Ayats pel seu éxit.En quant al Veterans l'actuació de l'Andrés va ser excelent (la seva victoria devant Monedero i les seves taules en posició tota la partida inferior devant Sanz demostren un nivell molt alt.Ell sempre em diu "maestro"ja que en els seus inicis va pertanyer al Congrés i diu que li vaig ensenyar alguna cosa pero com pasa sempre afortunadament el alumno superó al maestro.De la meva actuació estic content ja que excepte en la primera partida que vaig "atracar"al meu contrincant ja que si no cambiava dames eren taules clares les meves victories devant Fernandez i Solsona i les taules amb Monedero,Marchador,Llibert Llaverias,Grau i Joan Coll denoten sense falsa modestia per la meva part haver jugat un excelent torneig havent guanyat 51 punts d'ELO!!.
En quant a l'ultim comentari sobre l'Elo de rapides haig de dir que hi va haver força polemica sobre el tema amb quatre propostes diferents i per tant es llogic que es trigui uns mesos en fer-ho el més perfecte posible i considero que caldria anar en el futur encara mes enllà separant també els actius de 15 minuts amb un tercer ELO.Contra els inmobilistes que no li veien sentit a separar els Elos haig de dir que es bó separarlos.Pensem que a tots ens agrada destacar i això es un estimul sempre.Per a mi els llampecs de 3 minuts mes 2 segons es mes exacte que els 5 minuts a finish ja que en la primera modalitat es molt més dificil guanyar a un jugador superior.i els actius a 15 minuts es l'equivalent a les partides amistoses de la nostra juventut i per suposat no tenen res a veure amb els llampec ja que es un joc totalment diferent.Per rematar les meves afirmacions dos exemples: Per una part Beto Moreno,Ivan Cano i Richard Salvador son excelents en aquesta modalitat i es just que el seu ELO faci justicia a aquest fet i per altre banda a tots ens agrada que el nostre nom destaqui.Sempre recordo amb nostalgia els anys que venia el Butlleti d'escacs a la feina i quan es publicaba el nostre ELO dos cops a l'any venia un venerable jugador amb poc ELo pero que li feia una gran il-lusió que sortis el seu nom i regularment el compraba fins que es va deixar de publicar el llistat d'Elo.
Fins la setmana que vé company!!!

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

No és gaire habitual que et contesti dues vegades el mateix dia, però, a mi ja m'està bé. Referent al que dius, en general estic bastant d'acord, però crec que en el tema de Palamós t'has confós; mira't la noticia que publica el web de la federació, veuràs que en cap moment parla de la creació d'un club d'escacs en aquell municipi, en realitat notifica un acte de difusió dels escacs a Palamós promogut per la federació i amb el suport de l'ajuntament i dues escoles del municipi.

Les presses no són mai bones, és té que llegir tot atentament, que després ve un banc i et cola una "preferent" o similar.

Salutacions campió,

Fred ha dit...

Hola de nou Roger: Efectivament tens raò.Em feia tanta il-lusiò que hagues un club a Palamós que en el meu somni ja l'he construit!! Però es cert que a la frontera entre Sant Antoni i Palamòs alguns escaquistes es reunien en un bar i fins i tot un any en la Festa Catalana es va fer un torneig de presidents de Club i vaig poder saludar al president del Sant Antoni(ho sento,no recordo el seu nom.Tant de bò aquest acte de promoció aquesta vegada cualli i trobem aviat l'Escola d'escacs de Palamòs entre els nostres clubs.Ojalà cualli aquesta"preferent" Salut company!!!!!

Enric Garcia Garrido ha dit...

Hola Roger gràcies per anomenar l'èxit de l'equip de Peona i Peó. La veritat es que teníem molt bon equip, però va ser un títol molt treballat i es va decidir tot a la darrera jornada.

Roger Salvo ha dit...

Hola Enric,

Un campionat fantàstic, si exceptuem la penúltima jornada. La punxada amb l'equip "Exp Ramón Escudeiro Tilve" us podia haver representat perdre el campionat. Afortunadament, aquest equip també va guanyar a l'Almansa l'última ronda, que acompanyat d'una àmplia victòria per la vostra part, us va donar un merescut campionat.

Felicitacions al Peona i Peó, als jugadors que ho han fet possible i també als monitors que amb la tasca del dia a dia possibiliteu que surtin magnífics jugadors amb un molt bon futur.

Salutacions,