diumenge, 27 de setembre del 2015

Club d'Escacs Sant Martí, ara els socials



El Club d'Escacs Sant Martí té diferents i importants virtuts, jo destacaria per sobre de les altres el companyerisme; té l'essència dels clubs d'abans, clubs propers, en els quals ningú sé sent menyspreat, és igual que sigui del primer equip o de qualsevol dels altres equips del club (set equips a l'últim per equips).

Però això no passa per casualitat, sempre hi ha d'haver una direcció que cuidi els detalls i en aquest sentit el Club d'Escacs Sant Martí és, entre altres moltes coses, un gran club organitzador de campionats.

Ara a la tardor toca els campionats socials: l'actiu, que és va jugar el passat dissabte 26 de setembre, el clàssic, que és jugarà del 3 d'octubre al 21 de novembre, i el de ràpides que és jugarà el 28 de novembre.


Però, com bé sabeu els que seguiu els escacs catalans, durant els mesos anteriors el Club d'Escacs Sant Martí ha organitzat un seguit de tornejos oberts d'una molt alta qualitat:








He de dir que després dels socials hi ha un premi especial que pretén premiar i incentivar la participació i al desembre un torneig de ràpides per equips com a tancament dels tornejos de la temporada:




Fins aquí aquests resum ràpid de la capacitat organitzativa del Club d'Escacs Sant Martí, però ara us  vull parlar de XVII Social Actiu que és va jugar el dissabte passat.

Aquest campionat es va jugar a un ritme de 10 minuts i 2 segons d'increment; és un ritme interessant, que t'obliga a jugar d'una manera semblant a ràpides a cinc minuts, però amb l'avantatge de poder pensar una mica més en els moments delicats de la partida i sobretot, l'increment dels dos segons, per poc que sembli, permet guanyar posicions molt avantatjoses que sense aquest increment perdries per temps (ho diu un expert en perdre per temps partides amb mot avantatge en partides a 5 minuts a «finish»).

El pòdium va ser el següent:

  1. Òscar Ruiz.
  2. Evarist Pérez.
  3. Beto Moreno

Podeu visualitzar la classificació complerta des d'aquest enllaç.

Us passo també unes quantes fotos.

Cal ressaltar que els participants (o com a mínim una gran part d'ells) és habitual que col·laborin al muntatge de la sala de joc:







Aquestes són de la competició:








Aquesta capacitat organitzativa és fenomenal, dona la possibilitat de jugar una extraordinari oferta  escaquista sense sortir del barri. Pocs clubs d'escacs poden dir el mateix.

Salut i escacs,

5 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Només llegint les activitats del Sant Marti m'he quedat molt cansat pensant en la feina que comporta tot això.Nosaltres(el Congrés) en la nostra modestia estem començant a fer unes activitats en la mateixa linea.La primera es el nostre social que aquest any estarà obert a tots els clubs(divendres 16-X a 4-XII a partir de les 21 hores-ritme tipic 1h,30m i 30 segons per jugada) i aprofito per convidar a tots els jugadors del Sant Marti a participar.El torneig no serà valid per cap ELO,la inscripció es gratuita i apart dels trofeus per als tres primers,el millor veterà i el millor juvenil si venen un minim de dos jugadors del mateix club el millor clasificat tindrà una medalla com a premi.També anunciem les ràpides a 5 minuts de Nadal els dies 11,15 i 18 de Desembre amb cava i turrò a canvi d'una minima quota d'inscripció.Es faràn a partir de les 21,30 hores i cada dia serà un torneig apart no obstant qui vulgui participar els tres dies només pagarà la quota dels dos primers dies.Per acabar recordeu que som molt mes petits que el Sant Marti i el topall es de 50 jugadors.Per acabar et dic que vaig fer un segon comentari la setmana passada per si creus que has de respondre encara que segur ja tenim clar les linees mestres.Una abraçada company!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Està molt bé que al Congrés també organitzeu algun torneig, qüestió que també fan nombrosos clubs, especialment tornejos de ràpides i semiràpides. Però comença a haver una mena d’overbooking d’aquest tipus de campionats, si això segueix així, aviat no haurà demanda per a tanta oferta.

També et volia fer una reflexió del tema de cobrar per jugar alguns campionats socials, al Sant Martí tots els socials són gratis pels socis del club i també per a les persones d’altres clubs que els volen jugar i són acceptades (pràcticament sempre). Ja sé que passeu un malt moment econòmic i que no us podeu permetre gaires luxes, però si cobreu per jugar tornejos de ràpides, teniu el perill de què la gent vagi a jugar a altres clubs que organitzen el mateix però gratis. No sé, vosaltres sabreu...

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola Roger: Una precisió per el torneig de Nadal de ràpides.No es paga per jugar sino pel cava i turró que mengem després.I en quant al social com ha quedat clar ningú paga.Fins aviat Fred

Los "MON" ha dit...

Buen artículo Roger, una oferta amplia para todo el año, acompañada generalmente de una posterior "germanor" alrededor de una mesa de terraza entre muchos de los participantes. Lo cierto es que al año acabmos entregando más de 75 trofeos, además de lotes navideños, premios en metálico y demás tentenpiés que finalizan algunas entregas. Todo por el "soci".

Roger Salvo ha dit...

Gracias Pablo, por tus palabras. La verdad es que tamaña oferta competitiva requiere un esfuerzo tremendo, y a pesar de que la gente colabora en los montajes de las salas y algunas cosas parecidas, el peso de este gran esfuerzo organizativo recae (como siempre suele ser) en unos pocos; y tú eres uno de los principales "culpables" de que todo salga bien. Enhorabuena a todos los que hacéis que el Sant Martí sea un club tan grande.