dijous, 2 de juliol de 2015

Nou llibre d'en David Vivancos


Al David Vivancos el publiquen un nou llibre, bona noticia! Perquè, ja se sap, una cosa és escriure i una altra és que et publiquin, fins i tot quan ets un bon escriptor, que és el cas d’en David.
L’editorial “Ideas Deportivas Canarias” publica “Las jugadas intermedias”, llibre de narracions breus que ens explica 30 històries relacionades amb els escacs; aquest món dels escacs tan ric en personatges i situacions “peculiars” que donen molt de joc en mans d’un escriptor sagaç i amb un molt particular sentit de l’humor. Però, per poder escriure de qualsevol tema no és suficient escriure bé, és té que saber del que estàs parlant, és té que ser part d’aquell món o com a mínim conèixer-ho bé.
En aquest cas estem parlant d’un escriptor, però també d’un escaquista amb una llarga trajectòria; un escaquista molt millor jugador del que ell (últimament) sembla que ens vol fer creure, però a fi de comptes una persona molt vinculada durant molts anys als escacs, com jugador i també  com a directiu i organitzador.

Aquest bagatge i la seva capacitat com escriptor formen una molt positiva barreja que  el permet uns resultats molt creatius, com va demostrar al llibre Mate en 30” publicat l’any 2004 amb motiu del 30è aniversari del seu club, el Club d’Escacs Sant Martí.
Particularment he de dir que aquell llibre em va agradar força i que estic expectant per llegir aquest nou llibre.

Anem al que és important, el llibre es presenta el proper dijous dia 9 de juliol a Barcelona. En concret a la Sala d’Actes de les Cotxeres de Sans, Plaça Bonet i Muixí s/n, 4a planta, a les 19:00 hores.
Però que millor que llegir les paraules de l’autor, us passo aquest missatge que he rebut d’en David, un missatge desenfadat i amistós que diu el següent:
“Es para mí motivo de orgullo y satisfacción el poder compartir con todos vosotros, al fin, una muy feliz noticia: la inminente publicación de mi nuevo libro Las jugadas intermedias, una colección de relatos (micros y nada micros) de temática ajedrecística llamada a marcar un antes y un después en la historia de la literatura universal. O local.La presentación tendrá lugar el jueves 9 de julio, a las 19 horas, en COTXERES DE SANTS (Aula de Formació Josep Guinovart i Grau del Edificio C -entrada por la plaza Bonet i Muixí, s/n-). En breve os anunciaré quién me acompañará en el acto. Reservad este día en vuestras agendas porque nada me haría más dichoso que compartir esta jornada con el mayor número de amigos posible. Y, si venís con la sana intención de romperos las manos aplaudiendo, mejor que mejor.
Mi segunda incursión, tras Mate en 30, en la ficción ajedrecística no habría sido posible sin la participación y decidida apuesta de Ideas Deportivas Canarias, empresa editora y distribuidora de la obra. Pronto, cuando el libro sea una realidad física, os daré toda la información sobre cómo  adquirirla.
Os dejo con la sinopsis de Las jugadas intermedias:
Una década después de su debut literario con Mate en 30 (Ajuntament de Barcelona, 2004) y de su colaboración en la antología Alrededor de un tablero (Páginas de Espuma, 2005), David Vivancos Allepuz retoma la ficción ajedrecística con una nueva colección de treinta historias que giran en torno al juego de reyes. En las páginas de Las jugadas intermedias tienen cabida los grandes maestros que trasladan sus brillantes estrategias de dentro a fuera del tablero; los equipos de aficionados que sacrifican el vermú por competir los domingos por la mañana; los campeones sociales y los ajedrecistas excéntricos que participan en un abierto internacional; los botánicos que cosechan damas y alfiles; los perversos empleados de banca que echan la partidita en horario laboral. Hay sitio para las narraciones de corte fantástico y también para las historias de incómoda verosimilitud. Y para los tipos raros y los tramposos y, sobre todo, para los perdedores que tanto fascinan al escritor. Por haber, hay hasta espacio para los microrrelatos que, como las jugadas intermedias en las partidas de ajedrez, se entremezclan con el resto de cuentos de este libro con el objeto de estimular al lector, de mantenerlo alerta hasta el último párrafo, no vaya a escapársele el doble sentido de un relato o un jaque que dé al traste con el plan de juego desarrollado. Y también, claro está, para la ironía, la crítica y el sentido del humor marca de la casa que los lectores esperan encontrar en los textos del autor.”


En fi, coneixent l’autor i tenint com a precedent la seva anterior obra sobre els escacs, no tinc cap dubte que aquest llibre serà tot un èxit, estic desitjant poder-lo llegir.
Salut i escacs,
3 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Estic totalment d'acord amb els teus comentaris sobre en David Vivancos.Animo a tothom a llegir els seus llibres tot i que alguns dels seus escrits son una mica "inquietants" al extrem que si algun dia coincidim en alguna partida li proposaré taules de por i mai milor dit-Animo David y mucha suerte en tu nueva aventura!! Fins la setmana entrant Fred

Roger Salvo ha dit...

Bon dia Frederic,

Sembla que estem bastant d’acord, tan sols un “però”... el que tu denomines com a “inquietant”, per a mi és un dels ingredients més potents de la forma d’escriure del David, un ingredient indispensable i que li dona molt joc a les seves creacions.

Salutacions campió

David Vivancos Allepuz ha dit...

Gracias, pareja. Este inquietante escribidor os aprecia demasié. ¡Un abrazo y muchas y buenas lecturas!