diumenge, 22 de març del 2015

Novena ronda, un article, dues cròniques


Novena ronda i última ronda de les lligues regulars, assumint que la  Divisió d'Honor és la lliga anormal, si entenem que les altres són les normals ja que són  més o dit d'altra manera les que mouen més jugadors (sé que es pot fer una altra lectura, però em quedo amb aquesta ja que han estat ells els que han volgut ser diferents).

Avui hem anat ha jugar un matx intranscendent, ja que tant el Jake, el notre contrincant d'avui, com nosaltres, ja no podíem fer gran cosa; bé guanyar o perdre una mica d'Elo i poca cosa més.

Per una altra banda, tant en el nostre grup com en altres grups d'aquesta i altres categories si que havien diferents encontres en els quals es decidia el futur d'alguns equips.

Un d'aquests equips era el Congrés, que és jugava pujar directament a la Primera Divisió; ho ha aconseguit i des d'aquest bloc vull manifestar-les les meves felicitacions.

Això ha fet que hagi de dividir aquest article en dues cròniques i parlar, tant del matx del Sant Martí, com del matx del Congrés ("como se pueden tener dos amores y no estar loco?).


El matx del Sant Martí amb el Jake era un matx intranscendent, ja que el Jake ja havia perdut la categoria i nosaltres ja no podíem aspirar a l'ascens; això ha fet que el matx hagi estat insuls, tant sols teníem per la nostra part l'al·licient de què l'Evarist aconseguís una norma de Mestre Català, norma que ha aconseguit. Felicitacions Evarist!!



Podeu consultar l'acta d'aquest matx en aquest enllaç.

La jornada en aquest grup s'ha completat amb els següents resultats:


Per la meva part, volia fer taules ràpides i poder anar a veure el matx dels meus companys del Congrés, i així ha estat, a les dotze ja estava al local  del Congrés veien aquest matx.

Com sempre us passo unes fotos del matx:











He arribat al local del Congrés i el Granollers-Canovelles anava guanyant 1-0, però poc a poc el Congrés ha anat remuntant i ha acabat guanyant per la mínima, es a dir 5'5 a 4,5. Això vol dir que el Congrés és campió de grup i conseqüentment puja a Primera Divisió. Felicitacions campions.

Podeu consultar l'acta d'aquest matx en aquest enllaç.

La jornada en aquest grup s'ha completat amb els següents resultats:


Us passo unes fotos del matx:






Això ja s'ha acabat, bé s'ha acabat el Campionat de Catalunya per equips; ara tant sols queden unes poques rondes de la Lliga Catalana, és a dir, la Divisió d'Honor i els Paly off de les altres categories.

Moments dramàtics per a uns, i fabulosos per a uns altres; la diferencia entre els guanyadors i els perdedors.

Però, el que està clar, és que per a la majoria dels jugadors que hem jugat aquest campionat, el Campionat de Catalunya per equips ja s'ha acabat.

Salut i escacs,

3 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Segueixo el "debat" iniciat la darrera setmana.Jo penso qque el per equips té una magia especial i un dels seus encants es que per una part defensem els"colors" del Club i per altre es l'unica competició on tots junts guanyem o perdem ja que hem de fer els punts necessaris per guanyar el matx per tant no es un esforç només individual com passa en la majoria de casos per no dir tots els altres.Per altre banda i ara parlo com a directiu quan formem part d'un club amateur el primer que hem de fer es agrair la predisposició dels jugadors a participar.Això vol dir que hem de fer un esglaò de "notes" i penso que mantenir la categoria equival a l'aprobat. i després en funciò de la clasificació millora la nota.Com tu dius molt bé al Sant Marti no li hem " d'exigir" només la permanencia en Primera Divisió pero si que cal agrair als seus jugadors l'esforç.En Primera Divisió "el mas tonto hace relojes y además funcionan!!!!!" i si afegim que en els escacs la confiança es cabdal quan es perden diverses partides aquesta trontolla. En quant a la teva "segona crónica" com a president del Congrés t'agraeixo els elogis.Realment m'he tret anys de sobre(tres equips campions de grup!!!!!) Ara seria el moment de plegar però tens raò no ho faré.
Per acabar i aprofitant que aquest blog el llegeixen membres de la Federació torno a llençar la idea de que a la Tercera Divisió torni a haver la puntuació global per matx es a dir una victoria un punt per fer en els nous jugadors l'habit de que tots els components fan un esforç colectiu.Res més amic una forta abraçada Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

No penso entrar en debats eterns, ja vaig argumentar el que penso al respecte en l'article anterior; amb la qual cosa, com vulguis, accepto pop com animal de companyia.

Ara la "pregunta del milió": lluitareu pel campionat de Segona Divisió amb el millor equip, o presentareu a l'equip B? No seria la primera vegada, veritat?

Per acabar, vull aprofitar aquestes línies per felicitar molt especialment als amics del Congrés C pel seu fantàstic campionat.

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola Roger: No he entés els teus comentaris per tant com que tampoc vull debats eterns ja parlarem personalment i si hi ha alguna cosa a aclarir ja ho farem Fins el proper article.Una abraçada Fred