dijous, 11 de desembre del 2014

Una foto, el seu autor i algunes coses més...


Com he comentat alguna vegada, em vaig federar l’any 1970, es a dir que fa 44 anys; però en aquest anys he tingut dues desaparicions dels taulers. La primera va ser per la crisi que té tot escaquista (o potser casi tots) de pensar que s'està perdent alguna qüestió important, van ser els anys 1981, 1982 i 1983, i la segona per una malaltia els anys 2004, 2005 i 2006.

Durant el primer període, van irrompre al primer equip del Club d’Escacs Congrés, dos jugadors joves amb un gran potencial, el José Manuel Gil i l'Antonio Torrecillas.

La seva presencia l'equip la va notar molt positivament, malauradament eren massa bons i ràpidament van ser captats per equips més potents; quan jo vaig tornar a jugar, l'any 1984, ells ja no jugaven al Congrés.

Però, afortunadament per a la història del Club d’Escacs Congrés, existeixen les fotos i òbviament els fotògrafs.

D'esquerra a dreta, a dalt: Tejero, Bechini, Oliver, Boada, Marco. 
A baix: Gros, Sagues, Gil, Torrecillas, Ramírez i Andreu (delegat).

Pel Club d’Escacs Congrés han passat tot tipus d’escaquistes, amb tot tipus de manies i aficions. En aquest cas, em refereixo al José Manuel Torres, autor de la fotografia anterior, un autèntic fanàtic de la fotografia. Ja en aquells temps, anava sempre amb una càmera fotogràfica, disparant fotos “sin ton, ni son” (ho potser amb molt “ton” i molt “son”) en una paraula, un malalt del tema. I pel que sembla, amb el temps la malaltia a anat a pitjor.


El José Manuel Torres va militar uns quants anys al Congrés i posteriorment va fitxar pel Sant Andreu... després li vaig perdre la pista i ara, fa poc, vaig trobar accidentalment aquest bloc en que ens parla de moltes coses, sempre relacionades amb la fotografia. També ens parla de les activitats d'escacs que organitzen en el Casal de Barri de la Prosperitat, a la plaça Ángel Pestaña.


Us passo aquest vídeo d’un programa de televisió sobre escacs en que surt el José Manuel Torres acompanyat (acompanyant) de Miguel Illescas.



També us passo unes poques fotos del José Manuel, podria haver escollit de molts temes, però com és natural, us passo fotografies relacionades amb els escacs.





Totes les fotos que surten en aquest article són del José Manuel Torres.

Ha estat un plaer retrobar-me amb el José Manuel, encara que hagi estat virtualment. Llegint el seu bloc, he trobat que tenim criteris molt semblants sobre moltes coses i situacions actuals, la qual cosa m'ha produït una gran satisfacció.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:
Aquest article m'ha tret molts anys de sobre.La fotografia que menciones es va fer a les afores d'Olot on varem celebrar la victoria que ens va fer pujar una altre vegada al que ara es la actual Divisiò d 'Honor
No recordava que en José Manuel Torres fós l'autor de la foto.Aquesta foto demostra el caliu excelent d'aquella epoca(Dotze jugadors quan nomes podien jugar deu!!)En Gil i en Torrecillas van marxar a un equip professional com a consequencia del seu gran nivell i per tant res a dir en aquest aspecte.Una altre cosa es en José Manuel Torres al qual no varem valorar en la seva justa mesura ja que una persona amb aquestes qualitats humanes l'hem de retenir a qualsevol preu.En el meu descàrrec es pot dir que un any varem arribar a esser més de cent federats(107)i per tant logicament tot es mes relatiu i no es pot estar per les persones amb la atenciò que es mereixen.Per acabar t'agraeixo la informaciò sobre el seu blog que em servirà per recobrar el contacte amb ell.Fins el proper comentari amic!!!!

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

És una pena que en aquells anys i anys posteriors, els clubs d'escacs i especialment el Congrés, féssim tan poques fotos. Però el pitjor de tot és que les poques fotos que es van fer, tampoc vam ser capaços de guardar-les.

Aquesta foto, seria convenient que la guardéssiu amb molt de «carinyo», ja que forma part de la història del Congrés i és el Congrés qui tindria que tenir la màxima cura de què no és perdés.

Fins sempre campió,