dissabte, 20 de juliol del 2013

Una de freda i una de calenta


Torno a parlar de la Federació Catalana d'Escacs, en concret de dos temes que m'han cridat especialment l'atenció (últimament això sembla que passa sovint).

El primer el considero molt negatiu i el segon força positiu, anem a pams.

El primer tema fa referència a una qüestió que és va aprovar a l'última assemblea dins de l'aprovació de l'exercici econòmic, un tema que tothom ha passat de "puntetes" i que a mi m'ha molestat especialment. Em refereixo a la baixada de sou dels treballadors de la Federació Catalana d'Escacs. Sembla que això s'ha posat de moda en el nostre país, "aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid" patacada als treballadors.

No tinc gaires elements de judici en el sentit que no sé si va ser una decisió pactada amb els treballadors o com passa sovint últimament en el món del treball de casa nostra "ho l'agafes o ja saps on està la porta", però em costa creure que no es podia retallar d'altres temes abans de retallar el sou d'uns treballadors que han demostrat amb escreix la seva professionalitat i que ho fan força bé; amb l'agreujant de què són persones que conec (coneixem) fa molts anys i que amb la majoria tinc una forta empatia.

Però no tota la "culpa" és dels responsables de la Federació, aquí també van jugar un pobre paper les persones que van votar a l'assemblea a favor d'això. Estic segur que molts socis dels seus clubs no haguessin estat d'acord amb aquesta decisió si s'ho haguessin preguntat prèviament. Falta de transparència? ai no, això no passa mai. 




El segon tema és que la Federació Catalana d'Escacs ha creat un manual de serveis federatius, això ho veig com a una molt bona iniciativa.



Podeu accedir-hi des d'aquest enllaç

Crec que un manual d'aquestes característiques pot ser molt útil per al "dia dia" dels clubs i també dels jugadors. És com un manual de serveis, que pel que he vist a primera ullada, compta amb explicacions força entenedores. També he de destacar que la Federació està oberta a suggeriments i aportacions, amb la qual cosa no és un manual tancat. Estupenda iniciativa.

El meu suggeriment seria que ho posin en un lloc destacat del web, ara està a la "pàgina principal" i a "Notícies i novetats", en aquests llocs aviat estarà tapat per altres noticies més actuals. Crec que seria convenient trobar un lloc que permetés visualitzar aquest servei d'una manera fàcil i àgil  permanentment.

Salut i escacs,

7 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:
A l'Assemblea ultima es va comentar que la rebaixa s'havia pactat d'acord amb els treballadors i que era menys traumatic que pendre mesures mes greus.També es cert que es la solució mes "facil" i en tots els ambits lamentablement s'ha optat per aquest camí.Els treballadors de la FCE fan una tasca impagable i mereixen tot el meu suport.Considero per tant que cal fer l'imposible per retallar en altres ambits,i solucionar aquesta baixada el més aviat posible.El tema de fons es que no hi ha alternatives i cal crearles.Es a dir es molt facil dir que manca transparencia peró com augmentar-la? Enllaço aixó amb altres comentaris que s'han fet sobre el nom de la "Lliga catalana" i no pot ser que s'aprovi per 10 a 9 i tot i que es va dir que es podia demanar el canvi m'atreveixo a dir que no es fará cap proposta sobre el tema.I sobre aquest tema m'agradaria dir que tot i que aquest blog diu que no admet comentaris anonims no entenc que amb el seudónim de kp es pugui fer un comentari.Aixó porta a "cabalas" de tota mena i jo amb tot el dret del món puc opinar,estigui o no d'acord que el seudónim de kp pot esser Capellades i ja tenim embolicada la troca ja que tenim diversos escaquistes amb aquest nom.En quant al teu comentari positiu estic d'acord amb tu(no t'acostumis)que el millor seria posarlo al final junt amb la evaluació ELO,Campionat per equips etc....

Fred ha dit...

Hola:Un petit afegitó Fred el nom"periodistic" d'en Frederic Andreu,president del Congrés.També vull opinar sobre el mes que posible augment de les llicencies federatives sobretot FEDA i FIDE.Crec que la llicencia federativa hauria d'anar a cárrec del propi jugador i potser així els Clubs aniriem una mes relaxats el quadrar els números

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Veig que estàs "peleón" i que toques molts temes, em sembla fantàstic. Del primer missatge crec que amb diferents paraules arribes al mateix que jo, de la qual cosa me n'alegro.

Del tema que toques al segon missatge, uf, perill, perill; és una qüestió molt complicada. La solució que tu proposes de què els jugadors es paguin la llicència i segons les teves paraules, els clubs anirien més relaxats per quadrar els números, potser si, però també hi ha el perill que molts jugadors busquessin els clubs amb quotes de soci més baixes, amb la qual cosa alguns clubs el que guanyessin per no pagar la llicència, ho podrien perdre amb baixes de socis.

Tots els temes tenen els seus pros i els seus contres i les solucions mai són fàcils.

Salutacions,

kp ha dit...

Bon dia,

Soc en KP (Jordi Capellades i Ferré). Suposo que amb això ja en teniu prou per saber qui soc. No es tracta de ser anònim, aquest el nom amb que els amics em coneixen des de petit. El motiu és que la signatura dels comentaris surt automàticament amb el nom que un ha posat en el seu compte de correu. El curiós és que un que signa "Fred" (que poden ser mil noms i en diferents idiomes) es queixi d'anonimat. Per sort després va donar la cara.

Roger Salvo ha dit...

Hola Jordi,

No som amics, en realitat no et conec, per tant no podia saber qui eres amb el teu pseudònim o signatura si així ho prefereixes.

Ara ja ho sé i t'ho agredeixo, això també m'ha donat la oportunitat d'adonar-me que formes part de la Junta Directiva de la Federació Catalana d'Escacs.

Que siguis membre de la Junta Directiva de la Federació, en la pràctica representa que no ets neutral en segons quins debats. Bé, qualsevol debat que pugui servir per donar llum a algun tema opac (el contrari de transparent) crec que pot ser molt interessant. Estic a la teva disposició.

Salutacions cordials,

Laia Andreu ha dit...

Només una precisió Jordi(KP) No som tan diferents en aquest cas.Ami desde el 1970 en tots els articles que he escrit en el butlleti del Congrés he signat com a Fred i he comés el mateix error que tu donar per sentat que tothom em coneix per tant demano taules ja que jo si que et conec(ara) i dono fé del molt que fas en els escacs de base.No obstant el problema de fons que planteja el Roger es que cal millorar les coses ja que estem entrant en una dinámica molt perillosa ja que no hi ha oposició i la manca de participació pot crear situacions surrealistes on si es posen d'acord 30 Clubs podem tumbar tranquilament totes les propostes de qualsevol Junta.Ah i ja que he demanat taules no vull entrar en la guerra de noms i pensa que KP es pot convertir molt facilment en "kapo" o "capo" nom que estan molt lluny del teu pensament.Una abraçada amic i una per al Roger també que tantes bones estones ens fa pasar en el seu blog.Frederic Andreu

Fred ha dit...

Hola de nou:La meva filla tenia el correu obert i ha sortit el seu nom per un error de la meva part.Per que quedi constancia on diu Laia Andreu cal llegir Frederic Andreu.Gracies a tots Fred(Frederic Andreu)