dilluns, 19 d’abril del 2010

"A pilota passada"


El dissabte passat va finalitzar el Campionat de Catalunya per equips a la Divisió d'Honor, després d'onze llargues rondes. El SCC Sabadell s'ha proclamat campió. Enhorabona campions!

La classificació final ha estat la següent:

  1. SCC Sabadell 10 punts.
  2. Barberà 9 punts.
  3. UGA 8 punts.
  4. Lleida 7 punts.
  5. Terrassa 6 punts.
  6. Cerdanyola del Vallès 6 punts.
  7. Foment Martinenc 5,5 punts.
  8. Montcada 5 punts.
  9. Sant Andreu 4,5 punts.
  10. Figueres 4 punts.
  11. Sitges 1 punt.
  12. Sant Adrià 0 punts.
Baixen a Primera Divisió el Figueres, el Sitges i el Sant Adrià.

Pugen a Divisió d'Honor l'Escola d'Escacs de Barcelona, el Barcelona Vulcà i l'Ateneu Colon.

Com a fets a destacar d'aquest campionat, plantejaria en primer lloc la gran oportunitat perduda que ha tingut el Barberà de quedar campió, difícilment tornaran a tenir una ocasió com aquesta.
Gran campionat del Lleida, amb un equip similar al de l'any anterior quan van jugar a Primera Divisió.
Mediocre l'actuació de la UGA, possiblement condicionats per "l'opa hostil" que els va fer el Sabadell fitxant-los els seus dos primers taulells.
De decebedora es pot qualificar l'actuació del Montcada, campió dels tres anteriors campionats. Alguna cosa li deu passar a aquest club per haver tingut un resultat tan dolent.
Per a mi ha estat una gran satisfacció l'actuació del Sant Andreu, que ha aconseguit salvar la categoria. El Sant Andreu és un equip de barri, del mateix districte que nosaltes, té molt de merit el que han fet; felicitacions companys.
També vull felicitar l'Ateneu Colon, altre club de barri, per haver aconseguit l'ascens.

Valoració apart és la referent a la qüestió d'haver jugat els dissabtes a la tarda. Sincerament no em veig capacitat per fer aqueta valoració, però de ben segur que les properes setmanes i/o mesos, aquesta qüestió tornara a ser un tema "estrella" als debats habituals.

La finalització de la Divisió d'Honor ha fet que la confecció dels grups de Primera Divisió de la propera temporada ja sigui definitiva.

Els grups de Primera Divisió per a la temporada 2011 són els següents:


Grup I

  1. Figueres.
  2. Tres Peons.
  3. Tarragona.
  4. Sant Boi.
  5. Gerunda.
  6. Reus Deportiu.
  7. Olot.
  8. Andorra.
  9. Cornellà.
  10. Cirera.

Grup II

  1. Sitges.
  2. Sant Adrià.
  3. Sant Martí.
  4. Peona i Peó.
  5. Congrés.
  6. Jake.
  7. Comtal.
  8. Sant Josep.
  9. Montmeló.
  10. Santa Eugènia.

La confecció dels grups de Primera Divisió ve determinada per la classificació obtinguda al campionat de l'any anterior. Això fa que la propera temporada ens trobem amb dos grups ben diferenciats. Mentre el Grup I té equips de diferents províncies amb grans distàncies a recorrer entre ells, el Grup II es distingueix per distàncies molt més moderades entre la majoria dels equips.

Pel que respecta a nosaltres, el Congrés, això representa meyns despeses econòmiques per desplaçaments, que no està malament en temps de crisi.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Antonio T. ha dit...

Es una lástima que no se haya podido "vivir" lo emocionante que estuvo la ronda final, especialmente para los directamente implicados.
Yo estaba "invitado" en Figueres donde el equipo local se jugaba la permanencia con ventaja, pues partía con mejor desempate y tenía como rival al Foment que es un poco inferior al Montcada.
Tras varias horas de juego quedaban dos partidas en las que se jugaba con el incremento de 30 segundos y el match iba 4-4. Perdimos una y tras unos minutos más de prórroga ganamos la otra con lo que el match quedó 5-5.
Alguien habló por móvil con Sant Andreu y allí iban 4,5-4,5 y quedaba una partida Narciso-Panelo.
Seguramente en la última media hora el equipo descendido estuvo pasando de una a otra mano y es una lástima que con lo mucho y bien que lucharon ambos equipos, acabara bajando uno de los dos.

Roger Salvo ha dit...

Gracias Antonio por esta pequeña pero muy interesante crónica. Siempre es un drama cuando un equipo ya histórico en Divisió d'Honor como es el Figueres , le toca bajar. Pero vosotros cumplisteis con vuestra obligación.
La Divisió d'Honor se está poniendo cada vez mas "cara". Os deseo suerte para la próxima temporada al Foment Martinenc, pero para que la suerte tenga la menor de las incidencias, mejor que os reforcéis un poquito.
Un abrazo, Antonio.