dimecres, 28 de setembre del 2022

Resurrecció



La resurrecció (del llatí resurgere) és el fet de tornar a la vida després d'haver mort. En realitat és un concepte religiós, especialment en el cristianisme.

Però, també per extensió es pot assimilar a situacions de reaparició, reconstrucció, renaixença... per exemple: la resurrecció d'un poble, d'un diari, etc. i com no, d'un web.

Doncs si, avui vull parlar d'un web especialitat en escacs, i no és un web qualsevol, estic parlant de "Ajedrez Noticias Diarias" que ha vist “la llum” després de més de dos anys.

Imatge: Ajedrez ND

"Ajedrez Noticias Diarias" va estar durant més de vint anys com el més important web d'escacs a Catalunya.

És possible que alguna persona opini que la definició "resurrecció" és exagerada ja que aquest web no ha estat mort, tan sols adormit. Bé potser tinguin raó, però aquest argument també es podria aplicar a algun passatge bíblic i ja tindríem un “pollastre” dels grossos.

En fi, passem pàgina i mirem de no ficar-nos en divagacions que no tenen res a veure amb els escacs. El que és realment important és que "Ajedrez Noticias Diarias" torna a estar actiu i que això és una gran noticia.

Podeu accedir a aquest web des d'aquest enllaç.

En realitat, a l'editorial de reactivació del web ja desmentien que haguessin mort:

Imatge: Ajedrez ND

"No estábamos muertos, solo estábamos de pandemia, y con la vuelta a la casi normalidad en los torneos y aprovechando que a algunos jubilados nos gusta más mirar torneos que obras en la calle, hemos decidido que era el momento de volver a activar AjedrezND.

Intentaremos dar como siempre una visión divertida del mundo del Ajedrez. Quien espere encontrar análisis de sesudas variantes quedará defraudado, nosotros somos más de análisis del comportamiento humano, de pasárnoslo bien y de reírnos de casi todo.

Volvemos sin pelos en la lengua y con ganas de contribuir a mejorar el mundo del Ajedrez. Volvemos con ganas de colaborar a difundir todas vuestras iniciativas de torneos y actividades. Solo tenéis que enviarnos la información y en breve la publicamos.

Encantados de volver a estar con vosotros".

Bon editorial, però, tan sols una “coseta”: l'activitat escaquistica post pandèmica a casa nostra ja fa molts mesos que funciona, primer amb mascareta i després sense, si el web no s'ha reactivat abans no té res a veure amb la pandèmia.


Imatge: Ajedrez ND

 Abans he dit que “Ajedrez Noticias Diarias” va estar durant més de vint anys com el més important web d'escacs a Catalunya. Però també crec que si bé és veritat que els primers anys va ser un web molt bo, amb el temps la seva capacitat informativa va anar decaient. No obstant això, els escaquistes en general i molt especialment els escaquistes catalans, hem de fer el merescut reconeixement que aquest web es mereix, pel important paper que va jugar i la gran tasca feta, i molt especialment al Toni Ayza, el seu impulsor.

Foto: FCE

Esperem i desitgem que en aquesta nova etapa, el jubilat Toni Ayza, doni un nou i important impuls a aquest web. Qüestió que tots agrairíem.

Salut i escacs,