dimecres, 12 de gener del 2022

Recordant a Louis Van Gaal


En realitat el record és de la cèlebre frase que Van Gaal (entrenador del Barça, per si algú no ho sap, en aquells moments) va pronunciar en una sala de premsa, l'any 1999, contestant a un periodista que l'havia tret de polleguera.  

"¡Tu eres muy malo! ¡Tu interpretación siempre negativo, nunca positivo! ¡Eres muy malo!"

Però que millor que escoltar les seves paraules:




No deixa de ser curiós, ara en aquesta interminable pandèmia que ens ha tocat patir, els termes "positiu" i "negatiu" s'han fet virals i els utilitzem diàriament, però al inrevés de com el bon de Van Gaal ho va fer.

Quan ens fem els PCR, tots volem que surti negatiu i no volem que sigui positiu. No podem fer altra cosa, son els temps i les situacions que ens han tocat viure.

La veritat és que els contagis estan en una situació límit, jo conec molts familiars i coneguts que han donat positiu.

Us passo una informació publicada avui mateix pel diari "El Periodico", comentar que els altres mitjans de comunicació van per la mateixa línia.



“El descens gradual de la velocitat de propagació de la variant omicró, que ja s'acosta a una Rt d'un (1,08), no ha frenat l'impetuós ritme de contagis de la sisena onada de l'epidèmia a Catalunya, on cada dia hi ha més tensió sanitària.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, hi ha un total de 2.312 persones ingressades amb còvid als hospitals catalans, davant dels 2.290 del dia anterior.

Atenció primària saturada

Les visites dels pacients amb covid als ambulatoris segueix saturant l'atenció primària, i, després d'arribar a prop de 100.000, aquest dimarts hi va haver una xifra també elevadíssima: 76.821.
A més, Salut ha declarat 38.785 nous casos de còvid confirmats per PCR o TU, i el total des de l'inici de la pandèmia arriba als 1.589.075. Paral·lelament, s'han notificat 35 morts i la xifra total és de 24.917.

Risc de rebrot i Rt a la baixa

El risc de rebrot puja a 4.040 (de 3.896) i el Rt baixa a 1,08, una centèsimes menys. La incidència acumulada a 14 dies puja de 3.666-3.823. La incidència a 7 dies també puja de 1.889 a 3.823”.

Foto: Ferran Nadeu

Com podeu comprovar, poques bromes! Molts contagis que afortunadament queden en poca cosa gràcies a les vacunes; però també hi ha ingressats a les UCI i malauradament morts.

Pel que respecta als escacs catalans ahir la Federació Catalana d’Escacs va fer pública la cancel·lació de les fases prèvies de la Copa Catalana en les dates previstes.

Imatge: web FCE

Crec que és un encert, ja que posar tanta gent tantes hores seguides en un local tancat era realment molt perillós.

Ara bé, que passa amb el per equips? Res fa pensar que en una setmana estiguem gaire millor.

Dins de les múltiples especulacions em venen dues al cap. Els equips que juguen en centres municipals o similars podran fer us d'ells?, i segon: dels altres locals disponibles tots tindran les condicions mínimes dins dels protocols sanitaris? Que passa si un equip visitant pensa que el local que visita no té les mínimes condicions sanitàries, podrà negar-se a jugar en aquelles condicions?

Està clar que un torneig tan gran i amb diferents situacions requereix d'un protocol per part de FCE realment clar i que toqui el màxim de possibles incidències, però a dia d'avui, aquest protocol encara no existeix.

Imatge: web FCE


Desitjo a la FCE molta sort i encert en el desenvolupament i seguiment d'aquesta competició. Però la competició ja neix desvirtuada, ja que els clubs poden estar condicionats (uns més que uns altres) tant pels jugadors que no la vulguin jugar per por a contagiar-se, com pels jugadors que donin positiu durant la competició.

En fi, com he dit abans, molta sort a tots.

Salut i escacs,

Nota.-Faig aquest afegit, ja que poques hores després de publicar aquest article (el vaig penjar a les 17:00 hores del dia 12 de gener) la FCE ha actualitzat al seu web el protocol Covid de les seves competicions.

Imatge: web FCE


Imatge: web FCE


Una bona noticia, ara toca complir-lo.