dissabte, 1 de gener del 2022

2022


Com faig cada any, en aquest blog li dono la benvinguda al nou any, sembla que aquestes dates són per gaudir i passar-s’ho bé. Vull recordar el que deia fa exactament un any: 

"Avui no estem, pel sol fet d'estar en un altre any, millor que ahir i que els mals de l'any 2020 encara no estan solucionats.

Òbviament, l'aparició de les vacunes ens canvien el paradigma que teníem fins ara i ens donen una gran esperança del final de la pandèmia. Però també està clar que això no serà immediat i que encara ens queden mesos de patiment".

Fa un any ni de lluny podia pensar que avui estaríem com estem, pensava que això de la pandèmia ja seria un mal son superat. Doncs no, encara ens falta molt a pesar que col·lectivament no ho volem assumir.

Foto: rasradio.hn

Us passo unes dades que he tret del web de betevé:

"Dades covid: nous casos, PCR i UCI

Des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, els positius amb una prova són 1.219.806 a Catalunya. Del 20 al 26 de desembre es va assolir una nova fita de contagis registrats en una setmana amb gairebé 90.000 positius notificats. Salut ha notificat gairebé 25.000 casos nous de covid el 27 de desembre, un altre rècord diari de la pandèmia. Hi ha 1.612 persones ingressades als hospitals. A les UCI hi ha 428 pacients crítics. Des de l'inici de la pandèmia han mort 24.600 persones.

BALANÇ D’ESPANYA: 6.294.745 casos confirmats (PCR i TA) i 89.405 morts

BALANÇ DE CATALUNYA: 1.242.040 casos confirmats (PCR i TA) i 24.623 morts 

Des de l’inici de la pandèmia seguim l'evolució de les dades de la covid a Catalunya. El Departament de Salut ha confirmat 1.219.806 casos de coronavirus des del març del 2020. Del 20 al 26 de desembre es va assolir una nova fita de contagis registrats en una setmana amb més de 90.000 positius notificats. Les xifres diàries continuen pujant i aquest dilluns, 27 de desembre, els casos confirmats en només 24 hores s'han enfilat fins als gairebé 25.000. Això marca uns nivells de contagis que no s'havien vist en onades anteriors.

Les persones ingressades als hospitals a causa de la covid-19 han superat el llindar dels 1.600 des de fa dos dies, la qual cosa no passava des de mitjans d'agost. Hi ha més de 400 crítics a les UCI catalanes des que es van acabar les festes de Nadal. Però, de moment, són dades de pressió hospitalària inferior a les registrades en altres onades. En aquests gràfics seguim l’evolució de casos de coronavirus a Catalunya amb dades del Departament de Salut.

Imatge betevé

Poques bromes, afortunadament, diuen que Omicron és molt contagiosa però menys letal (sobretot gràcies a les vacunes). Però també sembla (com a mínim a mi m'ho sembla) que els científics i les persones que entenen del tema encara van una mica perduts amb aquesta nova variant.

En fi, tindrem que esperar un temps. Els més optimistes diuen que en unes setmanes aquesta situació millorarà ostentosament.

Imatge: todonavidad.info

Parlant des del punt de vista dels escacs a casa nostra, crec que fins la meitat del mes de gener no es podrà tenir una visió més clara i poder prendre decisions.

A dia d'avui totes les competicions programades abans d'aquesta onada de contagis es mantenen, normal, però si els contagis no baixen d'una manera important, crec, que moltes competicions no podran començar en les dates programades.

Però siguem positius (que no inconscients) i saludem el nou any amb alegria i confiança.



En fi, esperem aquestes setmanes preceptives, tinguem cura, respectem les normes bàsiques i fem tot el possible per a no infectar-nos.

Salut i escacs,