dissabte, 25 de maig del 2019

Frases... (3)


Si us fixeu a l'apartat d'etiquetes, hi ha una, “Frases”, que l'he fet servir ben poc, en realitat dues vegades i amb la d'avui tres.

El primer article amb aquest títol el vaig fer el 19 de juny de l’any 2010. Podeu accedir a aquest article des d'aquest enllaç.

El segon article, molt més recent en el temps, el vaig fer el 20 d'octubre de l'any 2016. Podeu accedir a aquest article des d'aquest enllaç.

Són dos articles totalment actuals, especialment el segon, ja que les meves reflexions són totalment contraries a la visió que tenen actualment alguns membres de la Junta Directiva de la Federació Catalana d'Escacs sobre la qüestió mediàtica dels escacs i, òbviament, el passos que s'estan fent en aquest sentit.

Però, tornant al tema d'avui, us passo unes quantes frases. El tema no és fàcil, ja que les frases sobre escacs són, sovint, repetides fins la sacietat en diferents xarxes socials sense esmentar els autors, el que fa que hagi molta “palla”.

Per començar, un clàssic.


Com podeu veure, les frases escaquístiques venen des d'antic. Podem seguir.





Especialment encertat va estar el gran Smyslov:


El gran Botvinnik, entre altres moltes coses, va dir:


Altre dels grans, Alekine:


Una frase psicològica:


Ara una d'amorosa:


Per finalitzar una frase que m'ha agradat molt especialment:



En fi, frases, frases, frases...

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger Acuso rebut de que ultimament m estic columpiant en la meva tasca de "articulero adjunt(que nalament sona) Per compensar avui contesto diumenge al mati i despres d haverme llegit de nou Frases u i dos-Intentare aplicarne moltes sobretot per no ferme tan pesat i repetitiu!!!Lamento no haver recordat la teva xerrada al Congres pero el pendrive que em vas regalar amb el complement de la mateixa en servira per recordar! Moltes gracies amic i fins el proper article!!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Gràcies per la teva “puntualitat” d'avui, i també, gràcies pel llibre sobre Mandela que m'has fet arribar.

Una abraçada, amic.