dimecres, 1 de gener del 2014

Primer de l'any



Primer dia del 2014 i primer article. L’últim article del 2013 va ser fa més de dues setmanes i no puc esperar gaire més si vull respectar el compromís de un article setmanal. Els compromisos es poden incomplir sempre i quan no sigui gaire sovint.

Bé, ja estem al 2014, això no hi ha qui ho pari. Sembla que el per equips va acabar fa dos dies i resulta que ja estem en portes del proper. El Campionat de Catalunya per equips 2014 comença el 26 de gener per a la majoria dels “mortals” i el 25 de gener per als “sers superiors” de la Divisió d’Honor.

Si, si, ja sé que ara es denomina Lliga Catalana, però com jo soc un “animal de costums” i a més m’agrada més la denominació anterior, doncs, seguiré dient-li Campionat de Catalunya per equips. Espero que a ningú li sàpiga malament, però si aquest fos el cas, doncs que hi farem.

Després d’aquesta petita introducció, una informació personal, el proper Campionat de Catalunya per equips el jugaré amb fitxa del Club d’Escacs Sant Martí. Des de que vaig començar a jugar als escacs federats l’any 1970, tan sols he tingut fitxa federativa per dos clubs, el Foment Martinencs i el Congrés. Ara, després de 43 anys he optat per fitxar pel club del meu barri, el Club d’Escacs Sant Martí, a on espero trobar-me tan còmode com amb el meus clubs anteriors.


Ahir, o sigui l’any passat, la Federació Catalana d’Escacs ha fet públic al seu web el sorteig dels diferents grups dels Campionat de Catalunya per equips, ho podeu consultar en aquest enllaç.

Com ha estat el meu costum en els últims anys, us passo els grups dels equips del meu club:

PRIMERA DIVISIÓ GRUP II


  1. SANT ANDREU B
  2. COMTAL
  3. MOLLET
  4. ATENEU COLON
  5. TARRAGONA
  6. VILAFRANCA
  7. SANT MARTÍ
  8. TARREGA
  9. SANT BOI
  10. BARCELONA UGA B


PREFERENT GRUP I

  1. BADALONA
  2. SANT JOSEP B
  3. TRES PEONS C
  4. IDEAL CLAVÉ B
  5. ARENYS DE MUNT
  6. SANT ANDREU C
  7. SANT MARTÍ B
  8. HORTENC
  9. ARAGONÈS
  10. BARCELONA UGA C

PRIMERA GRUP I

  1. CANET
  2. SANT MARTÍ C
  3. CERDANYOLA MATARÓ
  4. PINEDA
  5. CERCOL CATÒLIC BADALONA
  6. MASNOU B
  7. SANT JOSEP C
  8. CIRERA
  9. ATENEU COLON C
  10. VILASSAR DE MAR

PRIMERA GRUP VI

  1. VILAFRANCA C
  2. SANT MARTÍ D
  3. SANT FELIU B
  4. MOLÍ NOU
  5. SANT JOAN DESPÌ
  6. CORNELLÀ D
  7. PALLEJÀ
  8. MARTORELL B
  9. ONCE
  10. JAKE C

PRIMERA GRUP VIII

  1. CORNELLÀ C
  2. SANT MARTÍ E
  3. COLONIA GÜELL
  4. VILADECANS
  5. JAKE B
  6. L’ESPÌGA DE LES CORTS B
  7. ESCOLA ESPLUGUENC
  8. PRAT
  9. SANT BOI B
  10. GRAN PENYA B

SEGONA GRUP VII

  1. CATALUNYA D
  2. SANT MARTÍ F
  3. FOMENT MARTINENC E
  4. IDEAL CLAVÉ D
  5. CONGRÉS C
  6. SANT ADRIÀ B
  7. VILA OLÍMPICA B
  8. TRES PEONS F
  9. ESPLUGUES B
  10. LA LIRA D

SEGONA GRUP I

  1. BADALONA B
  2. CALELLA AMISTAT
  3. TRES PEONS H
  4. LLAVANERES
  5. VILASSAR DE MAR B
  6. CANET B
  7. SANT MARTÍ G
  8. CERDANYOLA MATARÓ B
  9. PEONA I PEÓ F
  10. ARENYS DE MUNT B


TERCERA GRUP III

  1. LA LIRA E
  2. SANT MARTÍ H
  3. RIPOLLETC
  4. BARBERÀ D
  5. CONGRÉS D
  6. PEONA I PEÓ G
  7. COMTAL E
  8. VACANT
  9. ATENEU COLON F
  10. ONCE B


Encara és aviat per poder fer valoracions de la força dels nostres contrincants, ja que les llistes de jugadors dels clubs encara no estan tancades. Però, sense ànim de passar-me d’optimista, crec que tots els equips del Club d’Escacs Sant Martí, estan capacitats per competir en els seus grups,  amb el màxim de dignitat.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Amic Roger:Com a "responsable de la contracrónica" celebro que haguis tornat a la normalitat després de uns dies que han estat molt durs per a tu i espero que a poc a poc vagis superant.Et desitjo molts exits en aquesta nova etapa però que ningú es cridi a engany.A partir del dia que es pugui et tornaré a demanar que signis per nosaltres.Ara paso a comentar diverses cuestions: Jo també estic d'acord en la denominació antiga del per equips.Es va dir que el nom era una questió de marqueting i que Lliga Catalana venia millor però quan aquest Campionat engloba més del 50% de les fitxes federatives,es a dir que no es renovarien les llicencies si aquest Campionat desaparegués considero que es un error treure el mot"Catalunya" del titol.Quan has inclós els grups dels equips del Sant Martí una llacrima de nostalgia m'ha vingut als ulls que enseguida he esborrat(Cal mirar endevant) No obstant cal vigilar que no pasi com l'any pasat que per errors dels Clubs la composiciò dels grups tingui alguna variaciò.Suposo que em deixo alguna cosa per comentar si de cas amnaço amb una segona intervencio posiblement.(La amenaza es más fuerte que la ejecución" Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Benvinguda la contra crònica, però abans de res, us desitjo a la Montse, a la Laia i a tu, un molt bon 2014.

Hi ha molta gent que no hem entès gaire el per què del canvi de denominació del per equips, però els que manen, manen, i les assemblees són el que són.

Si, sóc conscient que encara pot haver algun canvi a la confecció dels grups, tal i com va passar l’any passat. Però, jo he posat el que des de la Federació han publicat; si hi ha canvis, jo també els faré.

Crec que heu tingut sort amb el grup que us ha tocat, tant esportivament, com amb els desplaçaments. Teniu quer anar a Sampedor, Cardona i Torà, tres viatges no gaire lluny i us estalvieu anar a Lleida.

Esportivament, el màxim rival que teniu, crec que és el Jake; amb el qual jugueu l’última ronda. Pot ser una autèntica final.

Salutacions i molta sort a tots els amics del Congrés.