diumenge, 26 de gener del 2014

Campionat de Catalunya per equips 2014. 1a ronda.



Primera ronda i enfrontament amb l’Ateneu Colon al barri barceloní de Poble Nou, al carrer Ramon Turró.

No havia estat mai en aquesta nova seu social de l’Ateneu Colon, però no a estat gaire difícil trobar-la. He agafat la línia 4 del metro fins l’estació Llacuna, després he baixat dues travessies pel carrer Granada i un cop al carrer Ramon Turró, a pocs metres a la dreta és troba el local.



Un cop al local, ràpidament m’he adonat de la gran cordialitat que regnava a l’ambient. Cosa lògica, ja que molts dels jugadors de tots dos equips és coneixen des de fa molts anys, donant-se la circumstancia que alguns han militat als dos equips.

Quan ha començat el matx, els dos equips hem defensat els nostres interessos amb intensitat. Una primera oferta de 5 a 5 del Sant Martí a estat rebutjada per l’Ateneu Colón. Ha estat una situació realment curiosa, ja que s’ha decidit per assemblea; tots els jugadors s’han aixecat de la taula de joc, han anat a un racó de la sala i ho han decidit col·lectivament, no cal dir que encara ningú tenia problemes amb els temps.

Com sovint passa després de rebutjar un empat, poc després el matx ha donat un gir a favor del Sant Martí, si és donaven els resultats que plasmaven les posicions de les partides el matx era nostre.
Però, es clar, això és el per equips. Al per equips, el que ara és “blanc” en un no res és “negre”; i és que una partida que donàvem per guanyada o en el pitjor dels casos taules, s’ha perdut.

La situació s’ha complicat perquè amb un resultat provisional d’empat a 4,5 punts, la partida que quedava era un final en el qual el nostre jugador, el Ricard Llerins, estava una mica pitjor. Però bé, el Ricard, no sense patir, ha aconseguit finalment fer taules i així s’ha produït un empat final en aquest matx que des del meu punt de vista ha esta el resultat just.

Si voleu consultar els resultats dels encontres d’aquest matx, els trobareu en aquest enllaç.

Si voleu consultar els resultats dels encontres d’aquest grup, els trobareu en aquest enllaç.  

Us passo unes quantes fotografies:









 Aquesta foto és gentilesa d'en Luis Sanchez

 Primer encontre i mig puntet, “mica a mica s’omple la pica”. No està malament, ja que l’Ateneu Colon té un bon equip i de ben segur que, si presenta l’equip que ha jugat contra nosaltres, al final del campionat estarà a la part alta de la classificació.

Salut i escacs,

4 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:
S'em fà estrany opinar sobre un altre equip que no sigui el meu,el nostre però el meu compromìs de millorar o enriquir la crònica em fà exposar la meva opiniò.Considero que no es bò el tema de les taules acordades.Els equips de Barcelona em de ser molt curosos ja que els equips de fora de Barcelona tenen tot el dret de queixarse amb aquest tipus de taules que realment perjudiquen el ritme normal de la Competició. En fi ho deixò aqui encara que a partir dels posibles comentaris igual amenaço amb una segona entrega.

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Abans de tot, felicitar al Congrés per la seva contundent victòria en aquesta primera ronda i també felicitar-te a tu per les taules en el primer tauler del segon equip amb un jugador que no fa gaires mesos em va guanyar a mi i és va proclamar campió de l’Obert del Sant Adrià.

Sobre el tema de les taules acordades en el per equips, donaria per a més d’un article, però des del meu punt de vista sobre aquest tema hi ha molta hipocresia.

També dir-te amb estima que ets un “follonero” ja que aquest tema no surt al meu article i tu ho intentes ficar amb premeditació i males arts. Aquest tema va sortir a un Facebook que toca el per equips i que ha generat certa polèmica.

Bé, Frederic, em sembla bé que vulguis crear polèmica; és una manera com qualsevol altra de dinamitzar el bloc, però “abans de tirar la primera pedra” recorda anys enrere, quan eres delegat del primer equip del Congrés...

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola Roger:Algunes precisions.Sobre aquest matx es cert que he tingut informació privilegiada i la font ja la saps però es cert que en el teu article comentes la oferta del 5 a 5.Per altre banda he intentat crear debat en un tema delicat i controvertit.Si que tens raò en una cosa TOTS ELS CLUBS DE CATALUNYA han fet alguna vegada unes taules acordades i qui digui el contrari MENTEIX. i en quant al que manifesto de que hi ha una "Trama barcelonina" aquesta es la sensació que tenen els clubs de fora de Barcelona i es feina nostre desmontar-ho amb fets.Una abraçada

Roger Salvo ha dit...

Hola de nou Frederic,

Gràcies per a les teves apreciacions, res que dir al que planteges. No obstant això, m’ha sorprès el que dius sobre una “Trama barcelonina”, no ho havia sentit mai. Vols dir que això existeix?

És cert que a la Àrea Metropolitana de Barcelona és a on hi ha més concentració de clubs d’escacs a Catalunya, això comporta que sigui a on hagin més incidències, tant de positives, com pot ser que és a on s’organitzen més tornejos, com de negatives, com pot ser algun que altre hipotètic “xanxullo”. Però d’això a una “Trama”, francament no ho crec.

Salutacions,