dijous, 12 de gener del 2012

Jocs d'escacs (2)


El 24 d'abril de 2010, vaig fer un article sobre alguns dels jocs d'escacs que tinc. En aquell article parlava que per sobre del valor econòmic o artístic dels jocs d'escacs, per a mi, el més important era el record de les persones que me'ls havien regalat i també les circumstancies en que s'havia produït aquest fet. En resum, la meva petita i modesta col•lecció de jocs d'escacs em produeix més plaer pels records que em transmeten, que pel fet de acaparar aquest jocs.


Podeu consultar aquell article clicant el següent enllaç.

Mentiria si digues que no m'atrau tot el que es mou al voltant dels escacs, en aquest sentit sóc una mica (o potser molt) "friki", que hi farem. A casa, tinc un munt de revistes d'escacs, primer, fa ja bastants anys, vaig estar subscrit a "Jaque", desprès durant uns anys a "Revista Internacional de Ajedrez" i ara des de fa alguns anys a "Peón de Rey". També tinc força quantitat de llibres d'escacs, quasi, quasi, una petita col•lecció; i  també, com he dit, uns quants jocs d'escacs.

Avui us vull mostrar els que a l'anterior article no sortien, alguns d'ells perquè encara no els tenia.



























 Aquest rei, en realitat és un puzzle

Bé, fins aquí tota la meva modesta col•lecció, si dins d'un o dos anys puc fer un altre article sobre aquest tema, això vol dir que la col•lecció s'ha incrementat, ja veurem.

Salut i escacs,        

3 comentaris:

Unknown ha dit...

No està gens malament, Roger.
Del puzzle, al carrer Ferran hi ha altres versión en altres peces. De fet la botiga que hi ha entre el metro de Jaume I i la plaça Sant Jaume és un autèntic paradís del fetitxisme escaquístic, hehe.
Podries indicar exactament que representen els diferents bàndols en els jocs figuratius? És que alguns d'ells m'han resultat completament desconcertants...

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

Gràcies per les teves paraules. Referent als bàndols, no sempre hi ha un perquè; en aquest cas, el d'Eivissa no t'ho put dir, suposo que són personatges més o menys tradicionals de l'illa. El que surt immediatament abans d'aquest, me'l van portar uns amics d'un viatge que van fer al Perú, representen els espanyols i els inques. L'últim joc d'escacs, el que surt abans del rei-puzzle, és un joc d'escacs de cuir, el vaig comprar a Cuba en un viatge que vaig fer l'any 1985, és un joc totalment decoratiu i no li podem demanar gaire cosa més.

Bé, espero haver saciat la teva curiositat. Sembla ser que al per equips ens podrem saludar, ja que coincidirem quan vingueu a jugar al nostre local.

Fins aviat,

Unknown ha dit...

A veure si hi ha sort i sí ens veiem (per variar). Algun dia ja miraré de fer un article com el teu, fotografiant els jocs "cuirosos" que tinc.